FabLab Veenendaal

De Cultuurfabriek heeft een eigen FabLab! Bij FabLab Veenendaal kun je werken met: een lasersnijder (om bv hout of plexiglas mee te snijden), 3D pennen, een 3D-printer (om 1001 dingen mee te printen), een sublimatieprinter (voor printen op textiel), een vinylsnijder (voor stickermateriaal) en een hittepers.

Bij FabLab Veenendaal in De Cultuurfabriek staan bijzondere apparaten met heel veel mogelijkheden. Wat dacht je van een lasersnijder, waarmee je hout of plexiglas kunt snijden in elke gewenste vorm? Of van een 3D-printer waarmee je bijna alles kunt printen, van legosteentjes tot de Eiffeltoren? Of een sublimatieprinter, voor printen op textiel, een vinylsnijder voor stickermateriaal en een hittepers? Bij FabLab Veenendaal kun je hier allemaal mee aan de slag!

FabLab is een wereldwijde community van FabLabs. De naam is een afkorting van Fabrication Laboratory. Kijk voor meer info over Fablabs hier.

Het FabLab is toegankelijk voor alle bezoekers van De Cultuurfabriek, dus ook voor niet-leden van de bibliotheek. Tijdens de inloop kan je 1 kaartje p.p kopen. Het is niet de bedoeling om met een groep tijdens de inloop iets te komen maken. Kijken mag natuurlijk altijd.