Vacature Taaldocent

Bibliotheek Veenendaal stelt burgers in staat mee te komen in de maatschappij. Speciale aandacht richten wij op groepen die extra ondersteuning en stimulering nodig hebben. De focus ligt op het versterken van basisvaardigheden (o.a. lezen en digitale vaardigheden) en het bestrijden van laaggeletterdheid. De bibliotheek heeft een Taalhuis dat in verbinding staat met alle relevante partijen en heeft een herkenbare, fysieke ontmoetingsplek in De Cultuurfabriek.
Voor ons Taalhuis zoeken we een:

                                                    DOCENT TAALHUIS (14 uur p.w.)

Werkzaamheden
Tijdens de spreekuren van het Taalhuis verzorg je de intakes en stel je een effectief taaltraject vast. Je coördineert NT2 taalgroepen en NT1 taalmaatjes. Je begeleidt en schoolt vrijwilligers die ingezet worden voor taalactiviteiten. Je werkt nauw samen met de lokale taalaanbieders en de taalhuiscoördinator.

Profiel
Je hebt een HBO-werk- en denkniveau (opleiding Docent NT1 en NT2) en minimaal 5 jaar ervaring als docent in het lesgeven aan autochtone en allochtone laaggeletterden. Je hebt kennis van geëigende didactiek, onderwijsleermiddelen en taalassessments én ervaring met het begeleiden van vrijwilligers. Je bent flexibel, ondernemend en een echte teamplayer.
Voor uitgebreide informatie zie het complete functieprofiel.

Informatie
In eerste instantie bieden wij een dienstverband op basis van een jaarcontract, salariëring volgens de CAO Openbare bibliotheken schaal 8. Voor verdere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Petra Boelhouwer, coördinator van het Taalhuis.

Sollicitatie
Jouw sollicitatiebrief en CV kun je vóór 5 maart 2018 mailen naar Petra Boelhouwer.
Sollicitatiegesprekken staan gepland op 22 maart 2018.