ANBI

Ook Bibliotheek Veenendaal heeft de ANBI-status. Dit betekent dat giften aan de bibliotheek aftrekbaar zijn. Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s zelfs een EXTRA giftenaftrek:

- particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken

- ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting

Lees meer op de site van de Belastingdienst.

Jaarrekening

Culturele instellingen die voor de ANBI-status in aanmerking willen komen, dienen op hun website een jaarrekening te publiceren die aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bekijk hier de jaarrekening 2017 van Bibliotheek Veenendaal.

Wet Normering Topinkomens

Met ingang van 1 januari 2018 is het voor alle WNT-instellingen verplicht de WNT-verantwoording openbaar toegankelijk op internet te publiceren voor een periode van tenminste zeven jaar. De gegevens moeten vrij toegankelijk en eenvoudig te vinden zijn. U vindt deze gegevens in onze jaarrekening 2017.