Onze missie

Wij werken hard aan een bibliotheek die een ontmoetingsplek is, zowel in cultureel als in sociaal opzicht. Wij willen dat onze bibliotheek in de setting van De Cultuurfabriek een dynamische plek is, waar bezoekers zich gestimuleerd voelen in hun creativiteit en ondersteund in hun ontwikkeling. Een plek waar men zich kan verdiepen in nieuwe vormen van lezen en informatieverwerving en waar verbinding tussen mensen en uitwisseling van kennis op een vanzelfsprekende manier tot stand komt.

Wij willen een vrolijke en gastvrije plek zijn, waar het aangenaam verblijven is, met welk doel je ook komt.

• De bibliotheek in De Cultuurfabriek is een 21e-eeuwse voorziening die bijdraagt aan de kenniseconomie en als platform fungeert voor de ontwikkeling van kinderen en volwassenen zodat zij kunnen delen, lezen, leren en meedoen. Innovatie is daar onlosmakelijk mee verbonden.
  • De bibliotheek stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen zodat zij in staat zijn tot een volwaardige deelname aan de samenleving.
  • De bibliotheek wil met haar culturele aanbod bijdragen aan een Veenendaal waarin kennis, creativiteit en verbondenheid vanzelfsprekende waarden zijn. We zetten in op een divers aanbod van culturele activiteiten, voor verschillende leeftijdscategorie√ęn en met een laagdrempelig karakter.

Dit zijn onze plannen

ANBI-status

De bibliotheek heeft een ANBI-status. Dat betekent dat giften aan de bibliotheek aftrekbaar zijn.