Oefenen met De BelevenisTafel

Terug naar het Taalhuis

Samen leren en plezier maken!

Oefenen met de Nederlandse Taal

Wil je graag je Nederlands verbeteren terwijl je op een leuke manier bezig bent? Dat kan met het interactieve spelaanbod van De BelevenisTafel in De Bibliotheek.

Hier leer je de Nederlandse taal op een speelse manier en breid je je woordenschat uit, terwijl je een leuk spel aan het spelen bent die jou aanspreekt.

Kom een spel spelen, samen met je vrienden of familie. Zoek plaatjes en woorden die bij elkaar horen of leer meer over onderwerpen zoals solliciteren of boodschappen doen.

Leer en beleef tegelijk!

Je vindt De BelevenisTafel in het Oefenplein op de 2e verdieping.

Interactieve games voor elke leeftijd

Met De BelevenisTafel kun je op een eenvoudige manier kennis maken met de wereld van touchscreens en interactieve applicaties.

Vergroot je digitale vaardigheden en kennis en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om met technologie om te gaan.  

Het spelaanbod van De BelevenisTafel is heel divers. Met één klik op de tafel kom je op het uitgebreide spelaanbod van de tafel terecht.  

De onderwerpen zijn heel divers. Zo kun je bijvoorbeeld alles leren over het leven van Annie M.G. Schmidt of over de rijke geschiedenis van Veenendaal. De zogeheten TipTiles liggen als memoriekaarten verspreid op de interactieve tafel. D.m.v. aanraken kunnen ze (om)gedraaid worden en kande informatie gelezen worden.

Heb je nog wat tijd over en leg je graag een puzzel, ook dát is mogelijk op De BelevenisTafel.

De BelevenisTafel in het Oefenplein

Met De BelevenisTafel in onze Bibliotheek brengen we mensen samen in een interactieve en boeiende omgeving. Of je nu op zoek bent naar leermogelijkheden, verrijking van je kennis of gewoon wat onspanning, De BelevenisTafel biedt voor iedereen iets unieks. Kom langs en ontdek het zelf!

Naar externe website van 'De BelevenisTafel'

Vrijwilliger interactieve spelinhoud BelevenisTafel

Help jij anderen graag en heb jij een paar uurtjes per maand over? Het Taalhuis van de Bibliotheek is op zoek naar een vrijwilliger voor het maken van spelmateriaal voor onze interactieve Belevenistafel. De onderwerpen van de zogeheten 'Tiptiles' zorgen ervoor dat de gebruikers van de Belevenistafel uiteenlopende onderwerpen hebben om over te praten. Op deze manier wordt de taalvaardigheid van de gebruikers bevordert en wordt de taalschat op een speelse manier uitgebreid. Lijkt het je leuk om daaraan bij te dragen, lees dan gauw verder:

Open de vacature - Vrijwilliger Belevenistafel