Bibliotheek Veenendaal

 • Annie M.G. Schmidt-week 2022

  Oud-Hollandse spelletjes- en muziekdag, voorleesfeest en meer!

  Bekijk het programma

 • Join de Young Adult Boekenclub!

  Lees je graag of wil je graag meer lezen? Ben je tussen de 16 en 25 jaar oud? Meld je aan voor onze boekenclub!

  Meer informatie

 • #meimeetmaand

  Meet gratis je bloeddruk in de Bieb

  Lees meer

 • De Fabriek op Zondag

  Elke zondag plezier in De Cultuurfabriek voor jong en oud!

  Bekijk het hele programma

 • Laat je verrassen!

  Op zoek naar leesinspiratie? Zoek een verrassingstasjes uit in de Bibliotheek en ga ermee naar de balie.


Word lid

Er gaat een wereld voor je open

Lid worden

Mijn Menu

Lenen, verlengen en reserveren

Inloggen

Help ons en maak kans op toffe prijzen!

Wist jij dat je ook een bezoeker bent van de Bieb als je onze horeca, stadswinkel, kunstuitleen, atelier, het taalhuis of activiteiten bezoekt? Wij willen graag weten hoe we jouw bezoek nog leuker kunnen maken. Daarom doen we onderzoek naar de wensen en behoeften van onze bezoekers die géén lid zijn van de Bibliotheek.Het enige dat je hoeft te doen is de online vragenlijst in te vullen, dit duurt slechts een paar minuutjes. Doe jij mee?

Doe mee!


Blijf op de hoogte

Ben je iets kwijtgeraakt in de Bieb?

Bekijk onze gevonden voorwerpen pagina of we jouw item hebben gevonden. Wij proberen deze zo goed mogelijk up to date te houden. Zit jouw item er niet tussen? Je kunt altijd even langskomen in de Bibliotheek om het na te vragen!

Ga naar de gevonden voorwerpen


Actueel

Laat je verrassen!

Vanaf februari kan je verrassingstasjes lenen in de Bibliotheek! Zowel op de jeugd- als volwassenenafdeling zijn tasjes te vinden met drie boeken met een bepaald thema of genre. De boeken worden speciaal uitgezocht door onze deskundige medewerkers! Zoek een tasje uit en ga ermee naar de balie.

De Fabriek op Zondag

Vanaf 30 januari is er elke zondag iets te beleven in De Cultuurfabriek. Van circa 14.00 tot en met 16.00 uur kun je langskomen in de centrale hal voor leuke activiteiten voor jong en oud!

Join de Young Adult Boekenclub!

Lees je graag of wil je graag meer lezen? Ben je tussen de 16 en 25 jaar oud? Meld je aan voor onze boekenclub!


Bekijk al onze aanwinsten!

Er zijn weer nieuwe boeken in de Bibliotheek. Wil je een nieuw boek lenen? Reserveer de titel via de website en wij zorgen dat het binnenkort voor je klaar staat!

Bekijk alle nieuwe boeken

Boekentips


Ook in de bieb...

Word jij vrijwilliger bij ons Taalcafé?

In het Taalcafé komen mensen bijeen die beter Nederlands willen spreken. Lijkt het jou leuk om het Taalcafé te begeleiden? Word dan vrijwilliger bij het Taalhuis!

We zoeken een vrijwilliger die wekelijkse het Taalcafé op dinsdag van 13.30-15.00 uur wilt begeleiden. Interesse? Neem contact met ons op via rs@bibliotheekveenendaal.nl.

Hulp bij digitale overheidszaken

Tegenwoordig worden steeds meer overheidszaken digitaal geregeld.Denk hierbij aan het aanvragen van je rijbewijs, het aanmaken van de CoronaCheck, studiefinanciering, AOW en meer.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan langs bij het informatiepunt in de Bibliotheek. Hier krijg je informatie of word je doorverwezen.

Je vindt ons op de tweede verdieping.

Oefen je digitale vaardigheden

Wil jij graag beter worden met digitale overheidszaken, de computer, het internet, je smartphone of je tablet? We hebben een aantal nieuwe programma's en cursussen in ons aanbod. Deze cursussen zijn voor jong en oud, lid en geen lid van de Bibliotheek.

Oefen thuis of bij ons in het Oefenplein met bijvoorbeeld het aanmaken van je digiD, het gebruiken van Whatsapp, en het omgaan met Word.

Een leven lang leren

In De Cultuurfabriek