Bibliotheek Veenendaal

 • Activiteiten rondom de feestdagen

  Eerste hulp bij surprises, Sinterklaas op bezoek en meer!

  Bekijk het programma

 • 10 jaar Mamacafé

  Elke maand een feestelijke activiteit (0 t/m 4 jaar)

  Bekijk het programma

 • Kom ook op zondag naar de Bieb

  Activiteiten voor alle leeftijden

  De Fabriek op Zondag

 • Word lid van de Kunstuitleen!

  Op zoek naar een mooi kunstwerk voor thuis? Kom er een uitzoeken bij de Kunstuitleen!

  Meer informatie


Word lid

Er gaat een wereld voor je open

Lid worden

Mijn Menu

Lenen, verlengen en reserveren

Inloggen


Blijf op de hoogte

Bekijk al onze aanwinsten!

Er zijn weer nieuwe boeken in de Bibliotheek. Wil je een nieuw boek lenen? Reserveer de titel via de website en wij zorgen dat het binnenkort voor je klaar staat!

Bekijk alle nieuwe boeken


Actueel

De Fabriek op Zondag

Er is weer elke zondag iets leuks te beleven in De Cultuurfabriek. Elke zondagmiddag van circa 14.00 - 16.00 uur kun je meedoen met leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Naar alle activiteiten

Minibiebs: Cultuurfabriekjes geopend!

Bibliotheek Veenendaal gaat de wijken in! Leen afgeschreven boeken bij een van onze minibiebs, de 'Cultuurfabriekjes'. Minibiebs werken vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Iedereen kan boeken lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar.

Meer informatie

Activiteiten rondom de feestdagen

In december kun je weer genieten van allerlei sfeervolle activiteiten voor jong en oud in de Bieb rondom Sinterklaas, Kerstmis en de winterdagen!

Bekijk alle activiteiten

10 jaar Mamacafé

In oktober bestaat het Mamacafé 10 jaar! Het Mamacafé is een samenwerking tussen Humanitas, Speelotheek Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal. Om dit jubileum te vieren is er elke maand een feestelijke activiteit!

Bekijk het programma

Taalgroepbegeleider gezocht!

Het Taalhuis is opzoek naar een vrijwilliger die een groep van 5-10 mensen met een vergelijkbaar taalniveau wil begeleiden. Je oefent wekelijks op vrijdag van 9.30 - 11.00 uur met je taalgroep op de locatie: Buurthuis het Turfke. Ook bereid je lessen voor.

Interesse? Neem dan contact op met Rianne Slaats:
rs@bibliotheekveenendaal.nl

Bekijk de vacature


Ben je iets kwijtgeraakt in de Bieb?

Bekijk onze gevonden voorwerpen pagina of we jouw item hebben gevonden. Wij proberen deze zo goed mogelijk up to date te houden. Zit jouw item er niet tussen? Je kunt altijd even langskomen in de Bibliotheek om het na te vragen!

Ga naar de gevonden voorwerpen

Boekentips


Ook in de bieb...

Hulp bij digitale overheidszaken

Tegenwoordig worden steeds meer overheidszaken digitaal geregeld.Denk hierbij aan het aanvragen van je rijbewijs, het aanmaken van de CoronaCheck, studiefinanciering, AOW en meer.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan langs bij het informatiepunt in de Bibliotheek. Hier krijg je informatie of word je doorverwezen.

Je vindt ons op de tweede verdieping.

Meer informatie

Oefen je digitale vaardigheden

Wil jij graag beter worden met digitale overheidszaken, de computer, het internet, je smartphone of je tablet? We hebben een aantal nieuwe programma's en cursussen in ons aanbod. Deze cursussen zijn voor jong en oud, lid en geen lid van de Bibliotheek.

Oefen thuis of bij ons in het Oefenplein met bijvoorbeeld het aanmaken van je digiD, het gebruiken van Whatsapp, en het omgaan met Word.

Meer informatie

Een leven lang leren

In De Cultuurfabriek