Bibliotheek Veenendaal


Word lid

Er gaat een wereld voor je open

Lid worden

Mijn Menu

Lenen, verlengen en reserveren

Inloggen


Blijf op de hoogte

Bekijk al onze aanwinsten!

Er zijn weer nieuwe boeken in de Bibliotheek. Wil je een nieuw boek lenen? Reserveer de titel via de website en wij zorgen dat het binnenkort voor je klaar staat!

Bekijk alle nieuwe boeken


Actueel

Kinderjury

Tijdens de Kinderjury zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in Nederland de baas. De Kinderjury, het beste boek (uitgekomen in 2022, gekozen door kinderen, begint met de leesweken. Tijdens deze tien leesweken lees je zoveel mogelijk boeken uit 2022. Vervolgens is het tijd om te stemmen op jouw favoriete boek. Extra leuk? Dit jaar mag je twee keer stemmen, na de eerste stemronde blijven er nog drie boeken over. Het boek met de meeste stemmen wint 'De Kinderjury'.

Bekijk onze activiteiten

De Fabriek op Zondag

Er is weer elke zondag iets leuks te beleven in De Cultuurfabriek. Elke zondagmiddag van circa 14.00 - 16.00 uur kun je meedoen met leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Naar alle activiteiten

Het is tijd voor de belastingaangifte!

Het is weer tijd om je belastingaangifte in te vullen. Bibliotheek Veenendaal en Veens Welzijn bieden hierbij hun hulp aan. 

  • Maak zelfstandig gebruik van de computer van het Oefenplein;
  • Kom naar de spreekuren van Veens Welzijn;
  • Stel je vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid;
  • Kom naar het belastingspreekuur in wijkcentrum Panorama.

Meer informatie

Fabriek op Zondag

Er is weer elke zondag iets leuks te beleven in De Cultuurfabriek.
Elke zondagmiddag van circa 14.00 - 16.00 uur kun je meedoen met leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Naar alle activiteiten


Boekentips


Ook in de bieb...

Hulp bij digitale overheidszaken

Tegenwoordig worden steeds meer overheidszaken digitaal geregeld.Denk hierbij aan het aanvragen van je rijbewijs, het aanmaken van de CoronaCheck, studiefinanciering, AOW en meer.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan langs bij het informatiepunt in de Bibliotheek. Hier krijg je informatie of word je doorverwezen.

Je vindt ons op de tweede verdieping.

Meer informatie

Oefen je digitale vaardigheden

Wil jij graag beter worden met digitale overheidszaken, de computer, het internet, je smartphone of je tablet? We hebben een aantal nieuwe programma's en cursussen in ons aanbod. Deze cursussen zijn voor jong en oud, lid en geen lid van de Bibliotheek.

Oefen thuis of bij ons in het Oefenplein met bijvoorbeeld het aanmaken van je digiD, het gebruiken van Whatsapp, en het omgaan met Word.

Meer informatie

Een leven lang leren

In De Cultuurfabriek