VEXPO

Wisselexpositie over het verleden en heden van Veenendaal

Op de begane grond van De Cultuurfabriek staat de VEXPO, een interactieve leer-, speel- en beleefplek waarin een opvallende monumentale zuil met interactieve media centraal staat. Ontdek de geschiedenis, heden  en toekomst van Veenendaal. Een platform vóór en, binnenkort, ook dóór Veenendalers.

Wat is er te zien?

In de VEXPO ontdek je oude en nieuwe verhalen over Veenendaal. Ga hier zelf op onderzoek uit, om te leren en om grenzen te verkennen. En wie weet heb jij wel een leuk Veens verhaal waarvan jij vindt dat het opgenomen moet worden in de VEXPO!

Maak een tijdreis door Veenendaal! Dwaal door allerlei foto’s en films over de stad. Ook Veense tradities en innovaties worden er belicht. Vanuit steeds weer verschillende perspectieven krijg je zo een beeld van de geschiedenis, het heden en de toekomst van Veenendaal en haar inwoners. De VEXPO is voortdurend in ontwikkeling.

Kijkdozen

De kijkdozen wisselen een paar keer per jaar van invulling, zodat het publiek iedere keer weer wordt verrast. Samen met lokale partners sluiten we aan bij actuele thema's.

Nu te zien:

Leerlingen van de van de bovenbouw van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn bij Art & Design aan de slag gegaan met de kijkdozen die deel uitmaken van de VEXPO. In de kijkdozen zijn rampen (van kleine tot grote rampen) te zien: ontworpen door de leerlingen. De kijkdozen wisselen een paar keer per jaar van invulling, zodat het publiek iedere keer weer wordt verrast.

Samenwerking
De VEXPO is een samenwerkingsproject tussen Bibliotheek Veenendaal, Stadsmuseum Veenendaal en Historische Vereniging Oud Veenendaal. Het ontwerp van deze plek is gemaakt door de ervaren tentoonstellingsmaker André Postma.