laatste update 18-05-2021

Het is op dit moment alleen mogelijk om boeken en kunstwerken te lenen of in te leveren.

Langer verblijf is helaas vooralsnog niet mogelijk. Ook is café Met Stip, het Taalhuis en het FabLab fysiek nog gesloten of alleen op afspraak te bezoeken.

Computers in de Bieb

In de Bibliotheek vind je verschillende computers waar je gratis onze catalogus op kunt bekijken en kan inloggen op Mijn Menu om je Biebzaken te regelen.

Daarnaast zijn er ook pc's met internet en tekstverwerkingsprogramma's. Hiervoor betaal je €0,05 per 3 minuten.

Op de tweede verdieping vind je daarnaast een computer waar je gratis allerlei digitale bronnen op kunt raadplegen, zoals de volledige website van de Consumentenbond en online databases.

Gratis wifi

Wil je liever op je eigen laptop (of smartphone) werken? Dat kan ook: in De Cultuurfabriek is overal gratis wifi beschikbaar. Het netwerk heet OBVWLAN.

Zorg ervoor dat je veilig gebruikmaakt van dit openbare wifi-netwerk. We raden je aan om alleen in te loggen op websites met een slotje, zoals die van ons.

Printen, kopiëren en scannen

In de Bibliotheek kan je je documenten printen, kopiëren, scannen en zelfs nog faxen.

Scannen is gratis. Voor print en kopie (zwart-wit) betaal je €0,10 per pagina, kleurenprints en -kopietjes kosten €0,30 per pagina. Faxen kost €1 per keer.

Studie- en stilteplekken

Op de begane grond van De Cultuurfabriek en op de twee verdiepingen van de Bibliotheek ben je altijd welkom om te lezen, leren, huiswerk te maken en/of te werken.

Wil je graag in een rustige omgeving zitten? Op de tweede verdieping zijn verschillende stilteplekken te vinden.

Meer mogelijk in de Bieb:

Hebben jullie een beetje lekkere koffie?

Absoluut! Bij café Met Stip op onze begane grond kan je genieten van heerlijke koffie, thee, broodjes en ander lekkers.

Mag ik eten en drinken in de Bibliotheek?

Ja, je kan lekkers van Met Stip meenemen naar een studieplek in de Bieb. Je kan ook vanuit huis zelf iets kleins meenemen voor tijdens het studeren.

We vragen je om ervoor te zorgen dat je onze materialen niet beschadigt en dat je netjes alles opruimt.

Zijn er toiletten in De Cultuurfabriek?

Ja, op elke verdieping van De Cultuurfabriek vind je openbare toiletten. Op de begane grond is ook een invalidetoilet beschikbaar.

Het gebruik van deze toiletten is gratis. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt.

Kan ik boeken, kranten en tijdschriften lezen in de Bibliotheek?

Ja, je kan onze materialen altijd lezen. Op de begane grond hebben we speciaal voor iedereen die graag een krant of een tijdschrift doorbladert een actuele collectie liggen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek, kan je lekker komen lezen.

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Absoluut, onze Bibliotheek is toegankelijk voor iedereen in een rolstoel of rollator, eveneens mensen met andere mobiliteitsbeperkingen. Er is een lift naar de eerste en tweede etages, er is een invalidetoilet beschikbaar op de begane grond, en we doen hard ons best om al onze materialen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Ook kan je in de VVV Stadswinkel gratis een rolstoel lenen om te gebruiken in De Cultuurfabriek of tijdens het winkelen in Veenendaal. Bekijk hier meer informatie hierover.

Heb je hierover een vraag, opmerking of suggestie? Laat het ons weten!

Kan ik een ruimte huren in De Cultuurfabriek?

Zeker, dat kan! Onze zalen zijn perfect geschikt voor allerlei doeleindes, van presentaties tot workshops tot uitjes. Wist je dat je ook heerlijke catering bij Met Stip kan regelen?

Bekijk alle mogelijkheden van zaalverhuur op de website van De Cultuurfabriek.


Meer informatie over lenen, verlengen, reserveren en andere mogeljikheden met je Bibliotheekpas


Andere vragen?