Grand Café Blàài

Gevestigd in De Cultuurfabriek vind je Grand Café Blàài.
Ons belangrijkste doel is om jou blàài te maken. Dit doen wij met gezond, vers en lekker eten, plus een hoop gezelligheid.

Broodje Marius

In Stadsmuseum Veenendaal is tot met 27 januari de expositie van kunstenaar Marius van Dokkum te bewonderen. Van Dokkum staat o.a. bekend om zijn hilarische schilderijen met peren. Hierop is dan ook het broodje Marius dan ook geïnspireerd: Toast met Serranoham, stoofpeer, cottage cheese en honing. Verkrijgbaar bij Grand Café Blàài tot met 27 januari 2024. Voor maar €4,75.

Meer over de expositie

Vacature medewerker horeca

Word jij helemaal blàài van werken in de horeca en ben je nog opzoek naar een baan? Dan is dit je geluksmoment! Wij zoeken voor Grand Café Blàài een horeca medewerker die ons om de week op zondag komt versterken. Klik snel op onderstaande link om verder te lezen!

Vacature medewerker horeca

Welkom bij Blàài

Wij zijn geopend op:
maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Je vindt ons in De Cultuurfabriek op de begane grond. Volg die heerlijke geur maar, dan kom je er vanzelf.

Reserveren?
Wil je in de toekomst graag met een grotere groep komen? Dan zouden wij er heel blàài van worden als je van tevoren even reserveert.

Zie contactgegevens hieronder.  

Stuur ons een mail

Blàài van Veenendaal

Bij Blàài zijn we trots op Veenendaal. Hier komt het verleden, het heden en de toekomst samen. Geniet in De Cultuurfabriek van de passende entourage waarin het café zich bevindt. Sta eens stil bij onze wand vol met borduurwerkjes, gemaakt door de mensen van het breicafé.

Natuurlijk mag het echte Veense dialect niet ontbreken, want daar word je toch blàài van?! We vinden het leuk om onze woordenschat uit te breiden. Weet jij dus nog een woord in Veens dialect? Laat het ons weten!

Welke Veense woorden ken jij?

Blàài van eten en drinken

Gezond, vers en lekker eten vinden wij belangrijk. Hier hebben we onze menukaart dan ook helemaal op ingericht! Kom voor een heerlijke broodje, soepje of salade of neem één van de lekkere vers gebakken taartjes.

Benieuwd wat we allemaal hebben?

Bekijk hier de menukaart

Studeren bij Blàài

Druk bezig met je studie? Of zoek je een lekker plekje om te werken? Bij Blàài ben je de hele dag welkom om lekker aan de slag te gaan. Kies een fijn tafeltje en ga ervoor! Consumptie is wel verplicht.  

Of ga op één van de studieplekken in de Bibliotheek zitten en neem wat lekker van Blàài mee to go!

Kies de kidsbox!

Een blàài kind = een blàài ouder. Daarom introduceren wij de KIDSBOX! In deze leuke box zit een lekkere lunch voor de kids, inclusief een broodje, 2 belegjes naar keuze, drinken, een verrassing, een kleurplaat en krijtjes. En alsof dat nog niet genoeg plezier is, kun je van de box ook nog eens een leuk memory spelletje maken. Dat allemaal voor maar €5,95.

Kom je spelen?

Ben jij ook zo'n spelletjesfanaat? Kom gezellig bij ons aan een tafeltje een leuk spelletje uit onze spelletjeskast spelen!

We hebben heel veel leuke nieuwe, maar ook oudere spelletjes. Voor jong en oud! Kom bijvoorbeeld regenwormen of dammen!🤩

Contact

Heb je vragen of wil je reserveren? Neem dan contact met ons op! 0318-582667 of grandcafeblaai@bibliotheekveenendaal.nl

Neem contact op

Lekker koken!