FabLab Veenendaal

Het FabLab is tot nader order gesloten. Wel werken we aan een online workshop die begin van het nieuwe jaar plaats zal vinden. Houd onze website en social media in de gaten!

Binnenkort: workshops in het FabLab

Blijf op de hoogte


Over het FabLab

Als Bibliotheek geloven we in de kracht van het delen van kennis en met ons FabLab (Fabrication Laboratory) maken we nieuwe technologie, techniek én programmeren toegankelijk voor iedereen.

Met allerlei workshops, onze wekelijkse open inloop en een uitgebreid aanbod voor het onderwijs zetten we ons in om dit te bereiken. Zo sluiten we ons aan bij een wereldwijde community van FabLabs.

Kom langs, doe mee en leer iets nieuws!

Open inloop

Elke zaterdag van 13.00 - 17.00 uur is het FabLab open voor iedereen. Je kan dan langskomen om voor een voordelig tarief kennis te maken met onze lasersnijders, 3D-printers, snijplotters en andere machines.

Je betaalt alleen de materiaalkosten. Laat je fantasie de loop gaan en maak allerlei bijzondere en/of praktische dingen in het FabLab.

Wil je een groter project maken of een machine reserveren? Neem een kijkje bij onze tarieven voor meer informatie.

Let op!: Eerder was er ook op woensdagmiddag een open inloop bij het FabLab. Per september komt deze te vervallen. In de toekomst worden er op woensdagmiddag leuke workshops georganiseerd. Informatie hierover volgt.

Huidige Coronamaatregelen in het FabLab

Op dit moment is een beperkt aantal mensen toegestaan in ons FabLab. Reserveer online een tijdstip om langs te komen op zaterdagmiddag. Volg bij je bezoek aan het FabLab de instructies van de FabLab medewerkers.  

 

Kom zaterdag naar de open inloop!


Een terugblik op onze workshops:

  • Workshop Kettingreactie

  • Workshop mini green screen

  • Workshop maak je eigen familiewapen

  • Minecraft bouwwedstrijd

  • Workshop lichtmachine

  • Ouder-kindworkshop robotslang


Onderwijsaanbod

Het aanwakkeren van interesse voor techniek en programmeren werkt het beste op een jonge leeftijd. Daarom zetten we ons ervoor in dat het FabLab een eerste schakel vormt in de kennismaking met nieuwe technologie, techniek en programmeren.

Het FabLab-aanbod voor het onderwijs zet in op het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden en techniek, met doorlopende leerlijnen over programmeren en technische vaardigheden voor de gehele basisschool.

Vrienden van het FabLab

Het FabLab wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het FabLab; een groep ondernemers en bedrijven uit Veenendaal en omstreken met een warm hart voor digitale geletterdheid in het onderwijs.

Dankzij de Vrienden van het FabLab kunnen we ons aanbod in de leerlijnen techniek en programmeren continue blijven ontwikkelen. Zo kunnen we onze visie om deze vaardigheden toegankelijk te maken voor iederen in Veenendaal blijven realiseren.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het FabLab? Meld je aan als vriend bij onze directeur Mieke van Dijk:

Plannen voor de toekomst

Onze visie over de ontwikkeling van FabLab Veenendaal.

Plan doorontwikkeling FabLab (PDF)