FabLab Veenendaal

Binnenkort: workshops in het FabLab

 • Valentijn in het FabLab

  Wie op Valentijn écht een bijzonder cadeautje wil geven, maakt dat natuurlijk gewoon zelf in het FabLab. Een activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar.

  zaterdag 13 februari 2021

  FabLab | meerdere starttijden | vanaf 6 jaar

  Bekijk details van Valentijn in het FabLab

 • Workshop: Maak een 3D-ontwerp

  Prostheses, muziekinstrumenten, wapens en zelfs hele huizen: er zijn steeds meer ontwerpen uit 3D-printers te toveren. Al deze toepassingen beginnen met een 3D-ontwerp gemaakt met specifieke software en...

  woensdag 3 maart 2021

  woensdagavond 19:00 - 21:00 uur

  Bekijk details van Workshop: Maak een 3D-ontwerp

Blijf op de hoogte


Over het FabLab

Als Bibliotheek geloven we in de kracht van het delen van kennis en met ons FabLab (Fabrication Laboratory) maken we nieuwe technologie, techniek én programmeren toegankelijk voor iedereen.

Met allerlei workshops, onze wekelijkse open inloop en een uitgebreid aanbod voor het onderwijs zetten we ons in om dit te bereiken. Zo sluiten we ons aan bij een wereldwijde community van FabLabs.

Kom langs, doe mee en leer iets nieuws!

Open inloop

Elke woensdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur is het FabLab open voor iedereen. Je kan dan langskomen om voor een voordelig tarief kennis te maken met onze lasersnijders, 3D-printers, snijplotters en andere machines.

Je betaalt alleen de materiaalkosten. Laat je fantasie de loop gaan en maak allerlei bijzondere en/of praktische dingen in het FabLab.

Wil je een groter project maken of een machine reserveren? Neem een kijkje bij onze tarieven voor meer informatie.


Een terugblik op onze workshops:

 • Workshop ontwerp het Kees Stipplein in 3D

 • Workshop maak je eigen familiewapen

 • Minecraft bouwwedstrijd

 • Workshop lichtmachine

 • Ouder-kindworkshop robotslang


Onderwijsaanbod

Het aanwakkeren van interesse voor techniek en programmeren werkt het beste op een jonge leeftijd. Daarom zetten we ons ervoor in dat het FabLab een eerste schakel vormt in de kennismaking met nieuwe technologie, techniek en programmeren.

Het FabLab-aanbod voor het onderwijs zet in op het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden en techniek, met doorlopende leerlijnen over programmeren en technische vaardigheden voor de gehele basisschool.

Vrienden van het FabLab

Het FabLab wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het FabLab; een groep ondernemers en bedrijven uit Veenendaal en omstreken met een warm hart voor digitale geletterdheid in het onderwijs.

Dankzij de Vrienden van het FabLab kunnen we ons aanbod in de leerlijnen techniek en programmeren continue blijven ontwikkelen. Zo kunnen we onze visie om deze vaardigheden toegankelijk te maken voor iederen in Veenendaal blijven realiseren.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan het FabLab? Meld je aan als vriend bij onze directeur Mieke van Dijk:

Plannen voor de toekomst

Onze visie over de ontwikkeling van FabLab Veenendaal.

Plan doorontwikkeling FabLab (PDF)