Basisonderwijs

Ons vertrouwde aanbod in een nieuw jasje

Elk jaar ontvangen we graag schooklassen voor groepsbezoeken en leerzame én leuke workshops in de Bibliotheek, de Kunstuitleen en het FabLab. Ook gaan we niets dan liever op pad naar scholen in Veenendaal om onze kennis te delen over leesplezier, kunst- en cultuureducatie, 21e-eeuwse vaardigheden en techniek.

Dit jaar gaat het toch eventjes iets anders. Samen hebben we hard gewerkt om een programma samen te stellen wat net zo leuk en leerzaam als corona-proof is.

Zo hebben we allerlei lespakketten die op te halen zijn in De Cultuurfabriek, met alle materialen die je nodig hebt voor een reeks geweldige lessen.

Een groot gedeelte van onze workshops kunnen ook op school plaatsvinden en we hebben extra maatregelen genomen om de veiligheid van leerlingen, docenten en onze medewerkers te garanderen.

Ook bij de workshops die wél in de Bieb plaatsvinden, houden we rekening met landelijke richtlijnen. Zo zorgen we er voor dat ons aanbod leuk én veilig is.

We zijn er trots op dat we ook voor schooljaar 2020-2021 een leerzaam, leuk en flexibel programma samen hebben gesteld. Neem een kijkje!

Annemieke Michelot, manager educatie en ontwikkelen:

"Met structureel samenwerken en maatwerk slaan we de handen ineen in het verbeteren van de vaardigheden van alle Veenendaalse kinderen, op school én thuis.

Leerlingen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen en gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Maar hoe stel je dat plezier centraal, zeker bij kinderen die van nature niet zulke gemotiveerde lezers zijn?

In onze ‘digitale werkplaats’ kunnen leerlingen via ontdekkend leren bouwen aan hun creatieve, digitale en technische vaardigheden en hierdoor aan hun toekomst.

Graag delen wij onze expertise en ondersteunen we je waar kan. Bestel gerust je collecties en plan je activiteiten. Als het niet door kan gaan vinden we samen een oplossing"

Blijf op de hoogte

Ons aanbod zal dit jaar steeds aangepast worden. In onze speciale educatienieuwsbrief houden we je er van op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Ons aanbod per groep:


Ons aanbod per thema:

Boeken en (voor)lezen

Kunst, creatief en erfgoed

Techniek en digitale geletterdheid


Ons aanbod per aanbieder:

Bibliotheek Veenendaal

Kunstuitleen Veenendaal

FabLab Veenendaal


En ook:

Aanbod op maat

We denken graag met je mee over hoe we jouw school of klas het beste kunnen ondersteunen. In overleg is maatwerk vaak mogelijk: van uitbreiding van projecten tot speciaal samengestelde collecties.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen of heb je ideeën of voorstellen?

Schoolpas

Met onze schoolpas kan je je klaslokaal vullen met boeken, tijdschriften, cd's, bladmuziek en games voor kinderen. Per pas (€28,50) kan je tegelijkertijd 40 jeugdmaterialen lenen (max. 20 boeken en 8 tijdschriften per keer).

Per school kan je meerdere schoolpassen aanvragen.

Andere vragen of verzoeken?

Neem contact op