Boeken en (voor)lezen

De MAAKplaats

Leesplezier • Woordenschat uitbreiden • Samenwerken

Dit lespakket is geschikt voor groep 1 & 2.

In dit project staat het prentenboek Kasper en Flip in de werkplaats centraal. Aan de hand van het verhaal van de twee vrolijke bevers leren de kinderen meer over bouwen, maken en gereedschap en breiden ze hun woordenschat hierover uit.

Voorleespakketten

Leesplezier • Spelenderwijs leren • Voorlezen

Dit lespakket is geschikt voor groep 1 & 2.

Laat je leerlingen op een hele bijzondere manier een van onze favoriete (prenten)boeken beleven. Naast boeken ontvang je ook knuffels en spelmateriaal van Speelotheek Veenendaal. Zo wordt (voor)lezen écht leuk.

Kies uit: Rupsje Nooitgenoeg, Kleine Muis, de Gruffalo en Annie M.G. Schmidt.

Het Muizenhuis

Leesplezier • Verbeelding • Empathie

Deze workshop is geschikt voor groep 1 & 2.

Kennen je leerlingen de muisjes Sam en Julia al? In de boeken van Het Muizenhuis beleven de verlegen Sam en nieuwsgierige Julia allerlei avonturen. Zo ontmoeten ze ook andere muisjes in hun kleine wereldje.

In deze workshop leren de kleuters de wereld van Het Muizenhuis kennen en gaan ze zich op een speelse manier leren identificeren met de personages.

Groepsbezoek: Ik voel een voet!

Leesplezier • Logisch denken • de Bibliotheek ontdekken

Dit groepsbezoek is geschikt voor groep 1 & 2.

Dat het (voor)lezen van boeken erg leuk en spannend is, wordt spelenderwijs duidelijk gemaakt tijdens dit groepsbezoek.

Het prentenboek Ik voel een voet van Maranke Rinck en Martijn van der Linden staat centraal: er wordt voorgelezen en de kleuters gaan aan de slag met een geheimzinnig zakje en puzzelstukje. Kunnen we samen de puzzel compleet maken? Aan het eind gaan de kinderen zelf de Bieb ontdekken.

Speciale collecties

Op zoek naar een mooie collectie voor in de klas? Laat het ons weten! Wij ondersteunen graag bij het samenstellen van collecties rondom bepaalde thema's en/of passend bij een (taal)methode. Zo is er altijd iets nieuws te lezen.

Schoolpas

Met onze schoolpas kan je je klaslokaal vullen met boeken, tijdschriften, cd's, bladmuziek en games voor kinderen. Voor €29,00 per jaar schaf je al een schoolpas aan.  

Per school kan je meerdere schoolpassen aanvragen.

Op een schoolpas kunnen geen materialen voor volwassenen worden geleend.


Kunst en creatief

Kunst voor kleuters

Creativiteit • Verbeelding • Woordenschat

Deze workshop is geschikt voor groep 1 & 2.

Aan de hand van het kinderboek Blauwtje en Geeltje van Leo Lionni gaan we met de samen met de kleuters kijken naar kunst. Ze leren verschillende kleuren en vormen kennen en gaan tot slot ook zelf aan de slag met een kunstwerkje.


Techniek en digitale geletterdheid

Botje Bij

Programmeren • Verbeelding • Gedichten

Dit lespakket is geschikt voor groep 1 & 2.

Met de schattige robot 'Botje Bij' leren kinderen de eerste stappen van programmeren. Aan de hand van gedichten van Annie M.G. Schmidt laten de leerlingen de robot-bij een route volgen. Zo leren ze vooruit denken, aanwijzingen geven en volgen, en wat links en rechts is.

Blue-Bot leest een prentenboek

Programmeren • Voorlezen • Logisch nadenken

Dit lespakket is geschikt voor groep 1 & 2.

Wist je dat robots kunnen lezen? In dit project laten de leerlingen de grappige robot Blue-Bot op een speciale mat verhalen vertellen. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van ‘Rupsje Nooitgenoeg’, ‘Een huis voor Harry’ of ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Blijf op de hoogte

Ons aanbod zal dit jaar steeds aangepast worden. In onze speciale educatienieuwsbrief houden we je ervan op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief