Taal & LiteratuurBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Nederlands voor iedereen

Een woordje over de grens

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Scandinavische thrillers

Menig lezer pakt steeds vaker een boek van een Zweedse schrijver en dan met name een thriller of detective. In deze lezing/discussie op dinsdag 7 juni komen verschillende schrijvers aan bod die veel gelezen worden in Nederland.

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Voor de allerkleinsten!

Tijdens de BoekStartdag in de Bibliotheek krijgen de allerjongste bezoekers een extra hartelijk welkom.

Geniet op deze dag van voorleesmomentjes tot een workshop muziek op schoot. Ook is er de hele dag een informatiekraampje, mini-boekverkoop en speelhoek op de jeugdafdeling!is er een informatiekraampje, mini-boekverkoop en speelhoek op de jeugdafdeling!

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Nederlandse literaire parels