Taal & LiteratuurBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Joyce van der Meijden over Simon de Schaker

Net als de Simon de Schaker boeken is een bezoek van Joyce leuk voor alle kinderen. Ze begint altijd met een korte film, met een bijzondere bijdrage van Ajax vedette en schaker Joël Veltman en zanger Nick Schilder (juist!, van Simon). Joyce leest een stukje voor en heeft een bijzondere quiz met vragen over schaken die opvallend vaak wordt gewonnen door een niet-schaker. Achteraf kunnen kinderen alle vragen die ze hebben over bijvoorbeeld boeken schrijven stellen. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees meer

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Voorleesfeest: Tijger

Geniet van een mooi verhaal en kom lekker knutselen of spelen tijdens het voorleesfeest! Tijdens dit voorleesfeest lezen we voor uit het boek 'Tijger' van Jan Jutte.

Meer info

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

Meer info

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Lees meer

Nederlandse literaire parels