Taal & LiteratuurBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Thriller schrijfworkshop door Rudy Dek

Leer thrillerverhalen schrijven van de bekende Veense schrijver Rudy Dek op 13 juni van 19.00 - 21.30 uur.

Thriller schrijfworkshop

Voorleesfeest: Eentje maar!

Hoera, een voorleesfeest! We lezen voor uit het boek ‘Eentje maar!’: Zonnestad is perfect. Totdat Neushoorn een papiertje laat vallen! Dat gaat al gauw mis: wat een troep! Wat een lawaai! Kan iemand Zonnestad redden?

De kinderen gaan ook lekker knutselen en spelen.

Voorleesfeest

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Boekstartdag

Een extra hartelijk welkom voor de allerjongste bezoekers. Met leuke activiteiten als ‘Mega Kartonnendozenpret’, ‘Beweegkriebels’, een mini-boekverkoop en meer!

Boekstartdag

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

Meer info

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Lees meer

Nederlandse literaire parels