Taal & LiteratuurBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Rima Orie over In het vervloekte hart

Schrijfster Rima Orie vertelt meer over haar nieuwe boek 'In het vervloekte hart' tijdens Plaza Cultura (in de Boekenweek van Jongeren).

Nelleke Noordervliet over Wij kunnen dit

Schrijfster Nelleke Noordervliet vertelt op zaterdagmiddag 19 november meer over haar nieuwe boek 'Wij kunnen dit' en gaat in op het thema van Nederland Leest 'Oud worden, jong blijven'. Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd.

Schrijfcursus: Hoe schrijf je een boek?

Het schrijven van een boek is de droom van heel veel mensen. Met deze cursus blijft het niet bij dromen, maar kun je deze ook verwezenlijken. Wie weet prijkt jouw naam straks op een boek in de Bibliotheek.

Start: Woensdagavond 5 oktober 19.00 - 22.00 uur

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

De Waanzinnige Boomhutmiddag

In de Kinderboekenweek laten we ons inspireren door de fantastische Waanzinnige Boomhut boekenreeks. Kom langs voor allerlei Gi-Ga-Groene activiteiten tijdens deze waanzinnige middag in de Kinderboekenweek! Ben jij net zo dapper als Andy en Terry? En heb je heel veel fantasie? Doe dan mee!

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Nederlandse literaire parels