Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Paolo Cognetti Het geluk van de wolf

  Een 40-jarige pas gescheiden schrijver ontvlucht Milaan en gaat in het hooggebergte op zoek naar zichzelf.

  Gedrukt boek

 • Robert Seethaler Het laatste deel

  Aan boord van een schip op weg naar Europa kijkt componist Gustav Mahler terug op zijn leven.

  Gedrukt boek

 • Patrick Modiano Om niet te verdwalen

  Een gedesillusioneerde schrijver wordt door de vondst van zijn verloren adresboek gedwongen zich zijn getroebleerde jeugd in het Parijs van de jaren vijftig te herinneren.

  Gedrukt boek

 • David Ebershoff Het Deense meisje

  De liefdesgeschiedenis tussen een Californische vrouw en haar Deense man, de schilder Einar Wegener, die in de jaren dertig als eerste een sekseveranderende operatie onderging.

  Gedrukt boek

 • Stefan Hertmans De opgang

  Het levensverhaal van Willem Verhulst, een Vlaming die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt tot een overtuigde collaborateur met de Duitse bezetter, gecombineerd met het verhaal van het huis waarin Verhulst woonde.

  Gedrukt boek

 • Carlos Ruiz Zafón Het labyrint der geesten

  Alicia Gris, die in dienst is van de geheime dienst van Franco, vormt met Vargas een duo dat de verdwijning van schrijver en ex-gevangenisdirecteur Mauricio Valls onderzoekt.

  Gedrukt boek

 • Pauline Slot Bergen aan zee

  Een bekende Nederlandse bergbeklimmer zoekt steeds nieuwe ervaringen en gevaren op terwijl zijn echtgenote thuisblijft met hun dochter. Na een familietragedie vraagt de echtgenote zich af waar de grens van liefde ligt.

  Gedrukt boek


Boek van de maand


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken