De Fabriek op Zondag

Er is elke zondag iets te beleven in De Cultuurfabriek. Van circa 14.00 tot en met 16.00 uur kun je langskomen in de centrale hal voor leuke activiteiten voor jong en oud!

24 sept: Muziekworkshop

Kom je meedoen met de muziekworkshop in de Bieb (voor kinderen van 6 t/m 9 jaar)? We gaan gezellig zingen, met boomwhackers spelen en bewegen met het grote ‘regenboog-elastiek’ of met het parachutekleed.  

Meld je aan

1 okt: Kunstroute

De kunstroute Veenendaal is een jaarlijkse expositie en atelierroute van (semi)professionele beeldende kunstenaars in Veenendaal en directe omgeving. Bekijk in De Cultuurfabriek een expositie met divers werk van Veense kunstenaars en geniet van muziekoptredens!

Meer informatie

8 okt: De Vertelacademie vertelt: Kinderboekenweekverhalen ‘Bij mij thuis’

Ben jij ook zo dol op het luisteren naar verhalen? Laat jij je graag meeslepen naar nieuwe avonturen, bijzondere werelden of grappige sprookjes? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek luisteren naar verhalen rondom het thema ‘Bij mij thuis’.

Meer informatie

15 okt: Voorstelling: Bij LOET thuis

Een grappige, muzikale en interactieve familievoorstelling, waarin Loet samen met hulp van alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar een bijzondere schat!

Meld je aan

22 okt: Keetje & Ko: Smartlappen en muzikale kleinkunst

Verwacht een heerlijke middag vol liedjes met titels als ‘De slip van de zeeman’ of ‘Lepeltje Lepeltje’. Grappig, herkenbaar, pijnlijk en met het hart op de tong.

Koop een ticket

29 okt: DIY Knutseltafel: Maak een herfst-egel!

Het is buiten volop herfst. De blaadjes vallen uit de bomen en de egeltjes bereiden zich voor op de winter. Tijd voor een beetje herfstversiering in huis! Kom je eigen herfst-egel maken in De Cultuurfabriek.

Meer informatie

5 nov: Schrijfworkshop: Stille Strijd

De workshop "De Stille strijd" naar het gelijknamige beeld van Saskia Stolz gaat heftige emoties niet uit de weg. Zoals het levensgrote beeld aandacht vraagt voor mentale problemen en zelfdoding, ga je schrijvend ontdekken hoe je je kunt verhouden tot deze jongen en zijn problemen. Wat zegt hij je en wat zeg jij hem? Dagboek schrijven is een middel om je te uiten. Je maakt in deze workshop kennis met de spelregels.

Schrijf je in als je niet bang bent de confrontatie aan te gaan met jezelf.

Meld je aan

12 nov: Hey Groentje! – Alles over de plantaardige Indiase keuken

In de week van 3 t/m 12 november is het Kookboekenweek. Speciaal voor deze week haalt Bibliotheek Veenendaal Amit & Daniëlle van Hey Groentje naar De Cultuurfabriek voor een lezing en kookdemonstratie over de plantaardige Indiase keuken.

Meld je aan

19 nov: Sinterklaasworkshop

We gaan allerlei activiteiten doen bij bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes. Gezellig paardje rijden op schoot zoals het paard van Sinterklaas, een liedje zingen over de stoomboot, lopen als Sint en Piet en met het parachutekleed de wind voelen die "waait door de bomen".

Meld je aan (ouder + kind)

Coming soon...

Er komen binnenkort meer activiteiten online, houd deze pagina in de gaten!