De Fabriek op Zondag

Er is elke zondag iets te beleven in De Cultuurfabriek. Van circa 14.00 tot en met 16.00 uur kun je langskomen in de centrale hal voor leuke activiteiten voor jong en oud!

29 januari: Muzikaal poëzieoptreden van ensemble Duo Bagage et Ses Amis

Het ensemble Duo Bagage et Ses Amis zorgt tijdens de Poëzieweek voor verrassende combinaties van poëzie, zang en muziek. Het doel van het ensemle is de bezoekers te vermaken met een mooi en gevarieerd optreden.

Kom luisteren

5 februari: PIEP! – Vilt mee aan de magische muizenwereld

Tijdens deze middag gaan we samen kijken naar de film PIEP én met elkaar werken aan magische vilten wonderstenen uit de film. Deze film is gemaakt door MOMO Theaterwerkplaats. Zij hebben samen met hun deelnemers (mensen met een verstandelijke beperking) een volledig zelfgemaakte vilten wereld met muizen gemaakt.

Doe mee

12 februari: De Fabriek op Zondag: Kindercollege: Treinen & Modelspoorbouw

Ben jij dol op treinen, modelspoorbouw en zou je ook wel eens in het echt willen zien hoe zo’n baan er precies uitziet en werkt?

Op zondag 12 februari komt Stephan de Kok van ModelSpoorwegClub Veenendaal tijdens een kindercollege alles vertellen over zijn modelspoorhobby. Hij neemt verschillende treinen en attributen mee en je mag zelfs ervaren hoe het is om met een baan te rijden!

Meer informatie

19 februari: Mega grote speelgoedstad

Kom spelen in een grote speelgoedstad in De Cultuurfabriek! In samenwerking met Speelotheek Veenendaal zijn er op zondagmiddag 19 oktober allerlei soorten speel- en poppenhuisjes, voertuigjes, banen en wegen in de hal te vinden voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees meer

26 februari: Voorstelling: Jip de Handpop en de vlieg

Jippie! Jip de Handpop komt naar de Bibliotheek in de voorjaarsvakantie. Hij vertelt over heer Hansaemon die per ongeluk een vlieg inslikt. Hoe komt hij van die vlieg af? Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen Jip helpen om dit op te lossen. Welkom!

Doe mee

26 februari: De langste kinderboekendieren-kleurplaat!

Op zondag 26 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur kan je in de centrale hal van De Cultuurfabriek komen kleuren.

Herken jij alle kinderboekendieren? Er zijn allerlei leuke figuren te vinden op de lange kleurplaat: van Dikkie Dik tot Kikker!

Meer informatie

5 maart: Swinging Sunday met Big Band Veenendaal

De Swinging Sunday is terug! Na een succesvolle swingende zondag vorig jaar, komt Big Band Veenendaal ook dit jaar weer naar Bibliotheek Veenendaal tijdens De Fabriek op Zondag.

Lees meer

12 maart: DIY Knutseltafel: Maak je eigen lentevogel!

De lente begint bijna en de vogels zijn weer terug in het land dus tijd voor een beetje voorjaarsversiering in het huis! Kom je eigen lentevogeltje maken in De Cultuurfabriek. Volg de instructies op de knutseltafel om de vogel te maken en leef je daarna helemaal uit op de versiering.

Lees meer

19 maart: Sporten met een beperking

Op zondagmiddag 19 maart zijn kan je voor en in De Cultuurfabriek sporten met een beperking, zoals schowdown voor visuele beperking en badmintonnen met rolstoelen.

Doe mee

26 maart: Bieb Take Over! – Kijkje achter de schermen

Kom jij ook graag in de bieb? Ben jij ook zo benieuwd hoe het er daar eigenlijk aan toe gaat achter de schermen? Kom het ontdekken tijdens de Bieb Take Over!

Meld je aan

26 maart: DIY Knutseltafel: Maak je eigen boekenlegger

Lees jij ook zo graag boeken? Maar vergeet je soms ook op welke bladzijde je was gebleven?

Kom dan zondag 26 maart naar de DIY (Di It Yourself) Knutseltafel om je eigen boekenlegger te maken!

Doe mee

2 april: Huiskamerfestival Theater bij de Buren

Het huiskamerfestival Theater bij de Buren heeft optredens in 30 huiskamers, waaronder in De Cultuurfabriek!

Meer informatie

16 april: Kunstfestival Concert – Jubileumorkest De Muzen

Op zondag 16 april treedt in het kader van het Kunstfestival het Jubileumorkest van De Muzen op. Dit orkest, onder leiding van Simon Pugsley, vult een heerlijke middag vol verschillende soorten muziek voor jong en oud. Van film- en musicalmuziek tot licht-klassiek en swing.

Doe mee

23 april: Nicki Bullinga over Zoektocht naar Brechje

Schrijfster Nicki Bullinga komt naar de Bieb!

Meld je aan

30 april: Workshop Stop-motion

Houd jij ook zo van film en animatie? En zou jij stiekem ook zelf wel eens een film willen maken? Dat kan!

Doe mee