De Fabriek op Zondag

Er is elke zondag iets te beleven in De Cultuurfabriek. Van circa 14.00 tot en met 16.00 uur kun je langskomen in de centrale hal voor leuke activiteiten voor jong en oud!

4 juni: Al het speelgoed op wieltjes!

Kom spelen met speelgoed op wieltjes in De Cultuurfabriek! In samenwerking met Speelotheek Veenendaal zijn er op zondagmiddag 4 juni verschillende soorten speelgoed op wieltjes te vinden in de hal te vinden voor kinderen van 2 t/m 12 jaar: van duwkarren tot kleine autootjes!

Meer info

11 juni: Zomerzingen met Ronald Naar

Met de zomer in aantocht, komt Ronald Naar voor een heerlijke middag zomerzingen in de bibliotheek. Verwacht zomerse liedjes uit alle windstreken, eenvoudige meerstemmige melodieën, maar vooral veel plezier en ontspanning. Of je nu voor het eerst komt zingen of al ervaren bent; iedereen is welkom!

Meld je aan

18 juni: Maak samen een vaderdagtekening

Hoe ziet jouw vaderdagtekening eruit? Kom dit zelf op zondag 18 juni tekenen of schilderen. Vergeet natuurlijk niet om je vader, opa of favoriete buurman mee te nemen! Dan kunnen jullie samen, aan de hand van een paar stappen, een eigen vaderdagtekening maken. Helemaal speciaal voor en over jullie!

Meld je aan

25 juni: Wattenpret met Bibi het Biebschaapje

Kom je zondag 25 juni ook gezellig knutselen bij de ‘DIY (Do It Yourself) Knutseltafel’? Deze keer moet je wel eerst een spelletje spelen voordat jij je knutsel af mag maken!

Meer info

2 juli: Keti Koti Veenendaal

Op zondag 2 juli staan we ook in de Cultuurfabriek stil bij deze bijzondere herdenking én feestdag. Luister naar Surinaamse en Antilliaanse muziek, knutsel mee aan een kleurrijke herdenkingsvlag, bewonder de zwarte poppen van Joyce Marsman en luister naar haar verhalen over Suriname.

Meer informatie

9 juli: Zomerse Spellenmiddag

Daag je vrienden uit voor een sjoelcompetitie, leer steltenlopen, test je concentratie bij de reuzenbibberspiraal, of probeer een strike te gooien op de outdoor bowlingbaan. Uiteraard kun je ook een gezelschapsspel uit de spelletjeskast van de bieb trekken

Speel jij mee?

16 juli: DIY Knutseltafel: Maak je eigen windvanger!

Maak je eigen kleurrijke windvanger met eenvoudige materialen en laat de koele bries je zomerse zorgen wegnemen!

Meer informatie

23 juli: DIY knutseltafel: Maak zomerse figuren met je handafdruk

Maak allerlei leuke zomerse figuren met je eigen handafdruk! Maak bijvoorbeeld een leuk ijsje of een schattig onderwaterdier.

Meer informatie

30 juli: Ouder-kind workshop: Zomerslinger maken

Ga gezellig samen met jouw kind (vanaf 8 jaar) creatief aan de slag! In deze workshop gaan we zomerse ornamentjes van klei zelf beschilderen en versieren met kralen en nog veel meer leuke elementen.

Meld je aan

6 augustus: Schilderworkshop

Schilder tijdens een multi-sensorische workshop, voor kinderen vanaf 6 jaar, jouw ouders / verzorgers. Een leuke manier om (beter) te leren schilderen en je maakt meteen een mooi en uniek kunstwerk voor thuis!

Meld je aan

13 augustus: Schrijfworkshop: Beeldgedichten

In deze laagdrempelige schrijfworkshop maak je kennis met dichten geïnspireerd door beelden: van foto’s tot kunst. Met deze beelden in gedachten gaan we met diverse dichtvormen aan de slag, zoals een spiegelelfje of rondeel.

Voor deze workshop heb je geen kennis noch ervaring te hebben met schrijven.

Meld je aan

20 augustus: Keten met Marthie – Theatermiddag voor kids & kleuters

Droom jij er wel eens van om een piraat, prinses, wolf, ninja, rockster of dokter te zijn? Kom dan zondag 20 augustus mee keten met Marthie tijdens de theatermiddag!

Meld je aan

27 augustus: VLOW Lazy Sunday

Sit back, relax en geniet van het einde van de zomer met verschillende lokale talentvolle singer-songwriters.

Meer informatie