Nederland Leest: Judith Koelemeijer

21 november 2020 | zaterdagmiddag 14:00 - 16:00 uur | De Cultuurfabriek

Kosten: €10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Judith Koelemeijer, de auteur van de bestseller 'Het zwijgen van Maria Zachea' (geschenkboek tijdens Nederland Leest), bezoekt de Bibliotheek in De Cultuurfabriek.

Nederland Leest 2020: Één boek, duizend gesprekken

Elk jaar in november vindt Nederland Leest plaats – de grootste boekenclub van Nederland. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek.  

Het zwijgen van Maria Zachea

Een oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met ‘Het zwijgen van Maria Zachea’, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, ‘Anna Boom’ en het autobiografische ‘Hemelvaart’, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

Praktisch

De lezing van Judith Koelemeijer vindt plaats op zaterdag 21 november van 14.00 - 16.00 uur en is inmiddels uitverkocht.  

Coronamaatregelen

Deze activiteit vindt plaats in De Cultuurfabriek, waar maatregelen zijn getroffen wat betreft de hygiëne en anderhalve meter afstand tot elkaar.

Als de activiteit door aanscherping van de coronamaatregelen niet, of op een andere manier, zal doorgaan brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.