Online: workshop sterrenkijken met Govert Schilling

13 maart 2021 | zaterdagmiddag | 14:00 - 16:00 uur

Kosten: €3,50 | online (Microsoft Teams)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op de sterrenhemel raak je nooit uitgekeken. Maar het wordt nog mooier als je echt weet waar je naar kijkt. Wetenschapsjournalist en auteur Govert Schilling neemt je mee op een reis langs de nachtelijke hemel.

Koop een kaartje

Waar is de Poolster te vinden? Hoe herken je de Grote Beer? Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet? Wanneer zijn er vallende sterren zichtbaar? En hoe zit dat nou precies met de schijngestalten van de maan?

In het voorwoord van de Boekenweek neemt wetenschapsjournalist Govert Schilling je mee op een reis langs de nachtelijke hemel, en laat hij je kennis maken met heel alledaagse én heel bijzondere verschijnselen. De workshop is gebaseerd op zijn boek Dag & nacht dat hij samen met meteoroloog Helga van Leur schreef.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 13 maart van 14:00 tot 16:00 uur. Een kaartje kost €3,50 en is te koop via de oranje knop bovenaan.

De lezing wordt gegeven via Microsoft Teams. Het is mogelijk om de link te openen via de browser, er hoeft verder niets geïnstalleerd te worden.

Foto bovenin: ESO/P. Horálek