Online: Roxane van Iperen over ’t Hooge Nest

10 mei 2021 | maandagavond 19:00 - 20:00 uur | Online

Kosten: €5

Roxane van Iperen, schrijfster van ’t Hooge Nest, vertelt over de totstandkoming van het boek en over het waargebeurde verhaal van twee Joodse verzetszussen. Roxane gaat graag met deelnemers in gesprek over haar boek.

Schrijfster Roxane van Iperen vertelt op maandagavond 10 mei over haar boek ’t Hooge Nest. Zij zal tijdens deze lezing ingaan op dit het bloedstollende en moedige verhaal van de Joodse zussen Brilleslijper, over de periode van de Duitse bezetting en de rol van Nederland daarin.

't Hooge Nest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd, gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. Eind 2018 verscheen haar bestseller 't Hooge Nest. Daarvan werden tot op heden meer dan 175.000 exemplaren verkocht, en het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019. Dit jaar schrijft ze het Boekenweek Essay.

Praktisch

Deze online lezing vindt plaats op maandagavond 10 mei van 19:00 tot circa 20:00 uur. Een kaartje kost €5 en is te koop via de oranje knop bovenaan deze pagina.

De lezing wordt online gegeven. U krijgt via de mail een link die u gewoon kunt openen via de browser, er hoeft verder niets geïnstalleerd te worden. Na de lezing gaat Roxane graag met de aanwezigen in gesprek. U kunt uw vragen daarvoor stellen in de livechat.