Tekenen met Oost-Indische inkt

14 april 2021 | woensdagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €19,00 (+ €5 materiaalkosten)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Door verlenging van de landelijke coronamaatregelen kan deze cursus helaas nu niet doorgaan. We doen ons best om het te verplaatsen naar een andere datum. Al ingeschreven? We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Leer vrij tekenen met Oost-Indische inkt, een diepzwarte inkt die door veel kunstenaars wordt gebruikt.

Na een korte uitleg over het gebruik van Oost-Indische inkt ga je aan de hand van kleine opdrachten zelf aan de slag. Je leert meer over verschillende arceertechnieken en papiersoorten en maakt kennis met het gebruik van verschillende materialen, zoals een kroontjespen, bamboepen of een penseel. Daarna ga je verder met een eigen tekening, bijvoorbeeld aan de hand van een voorbeeld naar eigen keuze.

Over de docent

Joost van Suchtelen van de Haare is een beeldend kunstenares die al jaren schilder- en tekenlessen geeft in heel Nederland. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en ArtEZ in Zwolle.

Praktisch

Deze les is op woensdag 14 april, van 19:00 tot 21:30 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €19 + €5 materiaalkosten, te betalen in de eerste les. Meenemen: een voorbeeld van wat je zelf graag zou willen tekenen, een mondkapje en latex handschoenen.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.