Geschiedenis: 900 jaar stadsrechten Utrecht

13 juni 2022 | Maandagavond | 19.30 - 21.30 uur | Zaal 1

Kosten: €10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Utrecht is jarig! Kunsthistorica Walda Bosman-Kok neemt je mee door de geschiedenis van de hoofdstad van onze provincie.

900 jaar stadsrechten Utrecht

Op 2 juni 1122 verleende keizer Hendrik V stadsrechten aan Utrecht en een stad was 'geboren'. Dat is in 2022 maar liefst 900 jaar geleden. Dat moet gevierd worden! In deze lezing worden hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van de stad Utrecht, als ware het een stadswandeling aan u getoond. Dit gebeurt aan de hand van anekdotes (de ingemetselde Zuster Bertken), nog zichtbare overblijfselen (zelfs van de romeinen!), gebouwen (van de Dom tot het Rietveld-Schroderhuis) en vele museumstukken, zoals schilderijen (Boemaert, Gerard van Honthorst, Pieter Saenredam, Moesman en Dick Bruna om er maar een paar te noemen werkten allemaal in Utrecht!). Dat wordt 900 jaar genieten!

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op maandagavond 13 juni van 19.30 tot 21:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.