Muziek aan het Plein: Bouke Feleus & Bram van Es

16 juli 2022 | 12.30 - 13.30 uur | Centrale Hal

Kosten: Gratis

We vieren samen met De Muzen een muzikaal feest met Muziek aan het Plein: een serie van lunchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Op zaterdag 16 juli treden Bouke Felus en Bram van Es op in De Cultuurfabriek. Geniet van zomerse gitaarklanken op spaanse gitaar en gypsy gitaar en Franse klanken op knop accordeon door Duo B&B. Instrumentale muziek op twee gitaren met o.a. Rumba, Gypsy, Italiaans, Zuidamerikaans, Swing Manouche. Tevens een uitstapje naar de Franse “Valse musette”, de stijl die zich in Parijs tegelijk ontwikkelde met de gypsy swing, met knop accordeon en gitaar.

Duo B&B

Bouke Feleus studeerde piano en compositie aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens zijn studietijd speelde hij als bijverdienste o.a. gitaar bij een bekende flamenco dansschool in Amsterdam, en ook bij vele theatervoorstellingen in het hele land. Bouke deed sindsdien honderden optredens met de gitaar en de accordeon (alle stijlen, altijd eigen arrangementen en improvisaties) in informele (sfeermuziek) en formele (concert) setting, vaak als muzikaal getuige bij de kruispunten in de levens van mensen.

Bram van Es is al decennia lang actief in de jazz manouche, trad op tijdens bekende festivals en is o.a. ook de vaste gitaarbegeleider van de bekende Gypsy gtarist Lollo Meier. Bouke & Bram deden al vele optredens samen (o.a. Beauforthuis, Landgoed Rhijnauwen, privé feesten etc.) Bram van Es heeft tevens een atelier voor restauratie van piano’s en vleugels en doet o.a. concert stemmingen in diverse concertzalen.

Aanmelden

Dit lunchconcert vindt plaats op zaterdag 16 juli van 12:30 tot 13:30. Reserveer alvast een gratis plekje via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.