Muziek aan het Plein: Roel Hazendonk

21 mei 2022 | 12.30 - 13.30 uur | Centrale Hal

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

We vieren samen met De Muzen een muzikaal feest met Muziek aan het Plein: een serie van lunchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Reserveer alvast een gratis plekje

Op zaterdag 21 mei treedt de jazzpianist Roel Hazendonk op in De Cultuurfabriek.

Roel Hazendonk

Al vanaf 7-jarige leeftijd sprong Roel zo nu en dan achter de piano en al snel ging hij op pianoles. Na 7 jaar klassiek piano les nam hij een jaar lang gitaarles en toen ging hij verder met jazz pianolessen bij Jasper Lekkerkerk.

Op 14-jarige leeftijd begon Roel zijn eerste bandje. Al snel op verscheen hij op diverse podia in Amersfoort. In 2010 deed hij auditie op het conservatorium van Utrecht en werd aangenomen op de vooropleiding. Hij combineerde dit met een jaar piano technicus studie om te leren stemmen en kennis op te doen van het instrument. In 2016 studeerde hij af aan het conservatorium. Hij zit in diverse bandjes zoals het Marit van der Lei Nextet en Prashant Samlal kwartet en speelt diverse stijlen zoals Funk, Be-Bob, Pop (soul) en klassiek. Ook is hij actief als pianostemmer en pianoleraar.

Artiesten die Roel inspireren zijn (o.a) Stefano Bollani, Sviatoslav Richter, Brad Mehldau, Bill Evans, Keith Jarrett, Rachmaninoff en Bach.

Aanmelden

Dit lunchconcert vindt plaats op zaterdag 21 mei van 12:30 tot 13:30. Reserveer alvast een gratis plekje via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.