FabLab workshop: Maak een green screen

16 juli 2022 | zaterdag | 7 t/m 12 jaar | FabLab Veenendaal

Kosten: € 3,00

Met een green screen kun je allerlei leuke achtergronden gebruiken voor je films of foto's. Tijdens deze workshop gaan de kinderen zelf zo'n green screen in het klein maken.

Wat gaan we doen?

Heb jij weleens een green screen op tv gezien? Bijvoorbeeld bij het weerbericht of in een film? Kleine kans! Want wij zien een mooi beeld van bijvoorbeeld de kaart van Nederland met de temperaturen. Met een green screen kun je allerlei leuke, stoere en spannende achtergronden gebruiken voor je films of foto's.

Tijdens deze workshop leren kinderen zelf van karton een mini green screen te maken. Ook leren ze hoe ze de green screen kunnen gebruiken in combinatie met een app. Het leuke is dat de kinderen thuis met de green screen en de app nog verder kunnen spelen en ontdekken.

De kinderen nemen zelf van thuis een voorwerp mee, hier maken we ter plekke een foto van. Deze foto zetten de kinderen in hun eigen green screen en kiezen hier vervolgens een leuke achtergrond bij. Van dit totaalbeeld maken wij een foto en deze printen wij uit. De kinderen krijgen zowel de foto als hun green screen mee naar huis.

Praktische informatie

Deze workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en vindt plaats op zaterdag 16 juli in de Cultuurfabriek. 

De kosten voor deze workshop zijn €3,00.

Aanmelden kan bij onze servicebalie of via de oranje knoppen hierboven (kies de gewenste tijd).