GEANNULEERD: Bruisend Berlijn

24 mei 2022 | dinsdagavond | 20.00 - 22.00 uur | Zaal 1

Kosten: €8,50 (incl. koffie/thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Laat je door cultuurkenner Wim Dooge meenemen langs de hoogtepunten en verborgen parels van Berlijn!

Berlijn is een relatief jonge stad. Pas in 1701 kreeg Berlijn door de kroning van keurvorst Frederik III tot koning Frederik I van Pruisen de status van hoofdstad van Pruisen. Inmiddels is Berlijn uitgegroeid tot een ware hot spot, de meest populaire stad van Duitsland met een schat aan culturele instellingen, grootse moderne architectuur en belangwekkende musea met prachtige collecties.

Wim Dooge neemt je mee naar vele hoogtepunten in deze stad, waarbij de nadruk zal liggen op stedenschoon, musea en culinaire interessante plaatsen, zoals cafés, restaurants en wijnbars. Wij zullen o.a. de prachtige avenue Unter den Linden afwandelen, met zijn vele schitterende gebouwen aflopen naar het beroemde Museuninsel, met maar liefst vijf (!) internationaal vermaarde musea. De lezing is en uitstekende voorbereiding voor een bezoek aan Berlijn.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op dinsdagavond 24 mei van 20:00 tot 22:00 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €8,50. Koop je kaartje via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.