Expositie: Ik ben ook Veenendaal

9 oktober 2022 t/m 1 december 2022 | Kunstkubus

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie & ontmoeting in De Cultuurfabriek.

Van 1 oktober t/m 1 december zijn er 46 portretten van het bekende Instagram project 'Ik ben ook Veenendaal' op 5 verschillende locaties in Veenendaal te bewonderen. Van 9 oktober t/m 1 december zijn 12 portretten te bewonderen in De Cultuurfabriek!

Ik ben ook Veenendaal

Wist je dat…Veenendaal ruim 110 nationaliteiten rijk is?

Het is misschien niet het eerste beeld dat mensen van Veenendaal hebben, maar Veenendaal is een ‘importstad’.

Gestart als een dorp waar in de 16e eeuw turfarbeiders naartoe trokken, waar rond 1960 gastarbeiders in de fabrieken kwamen werken en waar ook nu veel mensen van buitenaf naartoe verhuizen, is het anno 2022 een hedendaagse stad waar veel nationaliteiten hun thuis vinden.

Wie zijn die mensen? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? Wat is hun verhaal? Zijn ze hier geboren, getogen, gevlucht, verhuisd of per toeval terecht gekomen?

Tussen 2019 en 2022 legde Sanne Heymann (Creatiefnemer) in meer dan 40 portretten de verhalen van deze Veenendalers vast. In eerste instantie online. Maar nu gebundeld in een expositieroute dwars door Veenendaal: 46 portretten, 5 locaties.

Eén ding is zeker: dé Veenendaler bestaat niet. Veenendaal dat zijn wij allemaal!

‘Het toffe aan Veenendaal vind ik dat het altijd in ontwikkeling is. Terwijl andere plaatsen soms jarenlang hetzelfde blijven, staat het hier nooit stil. Veenendaal groeit constant en dat heeft iets magisch. Het is bovendien een smeltkroes van allerlei culturen. Die veelzijdigheid vind ik mooi.’ - Nick Vinclair (Veenendaler #36)