Rima Orie over In het vervloekte hart

24 september 2022 | zaterdag | 14:00 - 15:00 uur | Centrale Hal

Kosten: gratis | vanaf 15 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Rima Orie vertelt meer over haar nieuwe boek 'In het vervloekte hart' tijdens Plaza Cultura (in de Boekenweek van Jongeren).

Auteur van 'De Zwendelprins', Rima Orie, vertelt op zaterdagmiddag 24 september meer over haar fantastisch nieuw YA-boek 'In het vervloekte hart'. Deze gratis lezing zal plaatsvinden op het Kees Stipplein tijdens Plaza Cultura (in de Boekenweek van Jongeren).

Reserveer een gratis plekje

Over 'In het vervloekte hart'

Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid.

Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen.

Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta - het grootste militaire fort van het land - grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen betekenen. En alles is beter dan haar leven in Disin.
Tot haar verbazing blijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om mee te kunnen vechten in de guerillaoorlog tegen de kolonisten die Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat er zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zélf schuilhoudt...

Over Rima Orie

Rima Orie schreef jarenlang op online platforms als Wattpad en Sweek, waar ze met haar verhalen honderden tot duizenden tieners en andere lezers enthousiast maakte. In 2017 behaalde ze haar master privaatrecht en sinds begin 2019 werkt ze als jurist bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Uit meer dan 300 inzendingen werd ze in 2018 met haar boek, 'De Zwendelprins', de winnaar van de Moon YA Contest waarmee ze een uitgeefcontract binnenhaalde. Het is een boek dat nauw aan haar hart ligt, omdat ze haar eigen culturele achtergrond als Hindoestaanse erin heeft verwerkt. De Zwendelprins is in 2019 genomineerd voor Young Adult boek van het Jaar en eveneens voor de kleine cervantes 2021. Tevens werd het door Hebban opgenomen in hun lijst met De 19 Young Adult boeken van 2019 en kwam het boek te staan op de Hebban Debuutprijs Longlist. Tot slot is het boek in 2020 genomineerd voor het Beste boek voor Jongeren. Rima's tweede boek, 'In het verloekte hart' genaamd, is in 2022 verschenen. Daarnaast is ze populair op 'boektok' op tiktok, bekijk hier haar kanaal.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 24 september van 14:00 tot en met 15:00 in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. De lezing is gratis en is onderdeel van het programma 'Plaza Cultura'. Reserveer alvast een gratis plekje via de knop hierboven of bij de klantenservice van De Cultuurfabriek.