Zomercursus: Striptekenen

11 augustus 2022 | 4 lessen | 13.30 - 16.00 uur | Cultuurfabriek

Kosten: 89,00 (+evt. materiaalkosten)

Strips zijn heus niet alleen voor kinderen. Juist voor volwassenen zijn ze ook heel leuk. Leer tijdens deze workshop de kunst van het striptekenen en ontwerp je eigen stripfiguurtjes.

Wat ga je doen?

Tijdens deze cursus leer je in 4 lessen het mooie creatieve ambacht van striptekenen. Strips vormen een heel rijke beeldcultuur die zich voortdurend ontwikkelt. Bijvoorbeeld de opkomst van het fenomeen “Graphic Novel”. De cursus start met een korte uitleg over het beeldverhaal. Hierna ga je zelf aan de slag en ga jeoefenen met de techniek van het striptekenen. Ook ga je één of twee stripfiguurtjes ontwerpen.

Gedurende de cursus leer je over de verschillende lijnvoeringen met penseel en stift, oefen je met zwart-wit tekenen en het toepassen van een steunkleur. Je gaat elke les steeds verder in het ontwikkelen van je eigen strip. Zo ga je naarmate de cursus vordert ook aan de slag met een anekdote of beeldende grap en maak je hiervan in een beperkt aantal plaatjes een korte strip.

Over de docent - Marcel Reijerman

Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea. Marcel geeft al vele jaren algemene schilderles in Veenendaal en is daarnaast een fervent stripliefhebber.

Praktisch

Deze korte cursus striptekenen in de zomervakantie bestaat uit 4 lessen en start op donderdag 11 augustus. Deze lessen vinden wekelijks op donderdag plaats van 13.30-16.00 uur in de Cultuurfabriek. De kosten voor deze cursus zijn €89,00. Hier kunnen eventueel nog materiaalkosten, te betalen aan de docent, bijkomen. Deze zullen niet meer dan €20,- bedragen.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in de Cultuurfabriek.