Opfriscursus Duits

26 januari 2022 | 10 lessen | woensdagavond 19:00 - 21:00 uur

Kosten: €163,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Spreek jij de taal van onze Oosterburen al een beetje, maar kun je wel een opfrisser gebruiken? Of ben je beginner en wil je de taal leren? Doe dan mee met deze opfriscursus Duits!

Doe mee!

Wij bieden graag een beetje zekerheid in deze onzekere periode. Daarom betaal je bij ons pas voor een activiteit, als deze ook echt doorgaat. Activiteiten die fysiek in De Cultuurfabriek worden gegeven kunnen namelijk verschoven of geannuleerd worden. Mocht de activiteit verschoven worden naar een andere datum, waardoor je niet meer mee wilt of kunt doen, dan kun je je deelname ook gewoon annuleren.

Om de activiteit pas te betalen als deze daadwerkelijk doorgaat, kies je op het inschrijfformulier voor de optie: 'eenmalige automatische incasso', op deze manier betaal je nu nog niet, maar pas op het moment dat we zeker weten dat jouw activiteit echt doorgaat!

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

De Duitse taal is voor veel Nederlanders van steeds groter belang. Zowel zakelijk, maar ook om je verstaanbaar te maken wanneer je een bezoekje brengt aan onze Oosterburen. Misschien ga jij weleens op wintersport of doe jij weleens je boodschappen in Duitsland. Hoe handig is het als jij dan in het Duits kan communiceren?!

Deze cursus biedt de mogelijkheid om het Duits dat je vroeger op middelbaar niveau hebt gehad weer op te halen, maar omdat de cursus weer vanaf de basis begint is deze ook geschikt voor beginners. Er wordt gewerkt aan de Duitse grammatica, spelling, het uitbreiden van de woordenschat en natuurlijk vooral voor het spreken van de taal!

Over de docent

“Mijn naam is Ilse Figlarz. Ik geef sinds 2014 les bij de Volksuniversiteit en nu bij de Bibliotheek. Mijn roots liggen in Duitsland; mijn grootouders van mijn moeders kant komen uit Duitsland. Na de middelbare school (gymnasium) ben ik voor een aantal jaren naar Duitsland verhuisd om daar te werken in het bedrijfsleven. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik native speaker ben. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (vertegenwoordiging van Duitse en Zwitserse bedrijven) heb ik in 2010 de stoute schoenen aangetrokken om mijn droom te verwezenlijken: Duitse les geven.

Ik wil iedereen enthousiasmeren voor deze taal, die op de onze lijkt maar toch ook heel anders is - denk aan de naamvallen! Het is zeker nodig om ook de grammatica te beheersen om goed Duits te kunnen spreken en schrijven. Of je nu Duits op vakantie spreekt of voor het bedrijf nodig hebt, aan mij de taak om je deze taal zo goed mogelijk te leren!”

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 10 lessen op de woensdagavond, van 19:00 tot 21:00 uur in De Cultuurfabriek. De start is op woensdag 26 januari. Het cursusgeld bedraagt €163,00 (excl. €10,00 materiaalkosten, te voldoen bij de docent).

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.