Geannuleerd: Leer een trui breien

1 oktober 2022 | zaterdagochtend | 10.15 - 12.15u | 5 lessen

Kosten: €69,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lastig om een leuke trui te vinden in de winkel? Los het op door zelf je eigen unieke trui te leren breien in 5 lessen!

Meld je aan

Wat ga je doen?

Je leert in deze cursus hoe je een eenvoudige passende trui voor jezelf kunt breien. Het leuke is dat je zelf kunt kiezen hoe je trui eruit gaat zien. Zo wordt het dus echt jouw eigen unieke trui, die niemand anders heeft! Tussen de lessen zitten iedere keer twee weken, zodat je tijd genoeg hebt om na deze 5 lessen je trui af te hebben.

Onderwerpen die we tijdens de les bespreken zijn onder andere: patroonkeuze, maat bepalen, soorten halzen, mouwen en rondbreien.

Naast het breien van deze eenvoudige trui, komen verschillende dingen aan bod voor meer ingewikkelde modellen. Denk aan een Scandinavische trui met een ronde pas, een vest, etc. Wát uitgelegd en besproken zal worden, hangt ook af van jullie eigen wensen. Alles kan, alles mag!

Wat moet je al kunnen?

Voor een goede uitvoering van deze cursus is het belangrijk dat jij al ervaring hebt in en weet hoe je een breiwerk opzet en hoe je recht en averecht moet breien.  

Wat neem je mee?

We breien de trui op breinaald nummer 5. Ook kun je ervoor kiezen gebruik te maken van een rondbreinaald. Beide neem je zelf mee. Heb je deze niet, dan kun je deze tegen kostprijs bij de docent aanschaffen. Ook zorg je voor je eigen wol. Drie weken voor de start van de cursus krijg je instructie van de docent over het kopen van de wol. De wol moet passen bij deze dikte breinaald, dus overleg even met de docent of je de juiste wol op het oog hebt voor je deze aanschaft.

Neem ook zelf een centimeter, schaar, stopnaald en pen en papier mee.  

Over de docent

“Op mijn vierde heb ik leren breien en ik ben nooit meer opgehouden”

Margreet is een gepassioneerd breister. Naast een levenslange ervaring, heeft ze diverse opleidingen gevolgd zowel in handwerktechnieken als op
kunstzinnig vlak. Ze beheerst het breien tot in de kleinste finesses en heeft ruimschoots ervaring om dit als docent over te dragen. Het belangrijkste is het overdragen van het plezier in breien. Met een paar basistechnieken kun je al de leukste dingen maken.  

Praktische informatie

De cursus start op zaterdag 1 oktober, bestaat uit 5 lessen en vindt elke week van 13.30-15.30 uur plaats. De kosten voor de cursus bedragen €69,-. Meedoen kan al vanaf 15 jaar.

Je kunt je inschrijven via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.