GEANNULEERD: Wol spinnen voor beginners

21 mei 2022 | zaterdag | 10.15 - 16.15u | in De Cultuurfabriek

Kosten: €94,00

Back to basic! Spin jouw eigen draden direct van het schaap en maak zelf je eigen kant en klare breiwol.

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop spin je jouw eigen draden direct en maak zelf je eigen kant en klare breiwol. Ook leer je meer over het materiaal wol en wat je daarmee kan doen. Spinnen is de perfecte hobby voor iedereen!

Om aan deze workshop deel te kunnen nemen hoef je niets van te voren te kunnen of te weten. In een kleinschalige setting (maximaal 5 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je ruwe schapenwol sorteert, wast en voorbereidt voor het spinnen.

Direct in het begin van de workshop maken we je vertrouwd met je spinnenwiel. Je leert hoe je het wiel gebruikt en begint direct met het spinnen door je eerste draad op te zetten. Binnen enkele uren ben je al aan de slag met het maken van je eigen breiwol. Je spint je een gelijkmatige draad en leert
hoe je twee gesponnen draden samen twijnt en hoe je je wol afmaakt zodat je er direct iets leuks mee kunt breien of haken.

Over de docent

Gregor Falkenhagen is ervaren breier, spinner en haker. Hij heeft een achtergrond als kleermaker en fashion designer, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en leeft een duurzaam leven samen met zijn partner en zijn hond in Utrecht. Gregor werkt als lifestylecoach en workshopleider en houdt van natuurlijke materialen en duurzaam leven. Hij geeft verschillende workshops op creatief gebied en werkt met duurzame materialen zo als wol, papier en duurzame voedingsmiddelen.

Praktische informatie

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 21 mei van 10.15 - 16.15 uur. De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek en kost €94,00. Hierbij zit een lunch van Grand Café Blàài inbegrepen!

Meld je aan via de oranje knop hierboven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Tip: Heb je al een eigen spinnenwiel? Neem ‘m mee! Als je nog geen spinnenwiel hebt, kan je tijdens de workshop een wiel van ons gebruiken. Afhankelijk van het aanbod kan je dit wiel ook direct kopen en daarmee thuis verder spinnen.