Duits A1: deel 2 (geannuleerd)

Maandag 25 september 2023 | maandagavond | 20 lessen | 18.45 - 20.15 uur

Kosten: €255,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Helaas is deze cursus voor dit najaar geannuleerd.

Wat ga je doen?

Ben jij een beginner in de Duitse taal? Leer de basisbeginselen met de cursus Duits van Bibliotheek Veenendaal. 

De cursus Duits A1: deel 2 is bedoeld voor diegenen die eerder al Duits A1: deel 1 hebben gevolgd of ergens anders deze kennis hebben opgedaan. Er wordt veel aandacht besteed aan spreek- en luistervaardigheid, maar ook lezen en schrijven komt zeker aan bod, net als de Duitse cultuur en etiquette.

Houd er rekening mee dat je huiswerk krijgt.

Na het afronden van deze cursus heb je niveau A1 van het ERK (Europees Referentiekader) bereikt. 

Over de docent

“Mijn naam is Ilse Figlarz. Ik geef sinds 2014 les bij de Volksuniversiteit en nu bij de Bibliotheek. Mijn roots liggen in Duitsland; mijn grootouders van mijn moeders kant komen uit Duitsland. Na de middelbare school (gymnasium) ben ik voor een aantal jaren naar Duitsland verhuisd om daar te werken in het bedrijfsleven. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik native speaker ben. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (vertegenwoordiging van Duitse en Zwitserse bedrijven) heb ik in 2010 de stoute schoenen aangetrokken om mijn droom te verwezenlijken: Duitse les geven.Ik wil iedereen enthousiasmeren voor deze taal, die op de onze lijkt maar toch ook heel anders is - denk aan de naamvallen! Het is zeker nodig om ook de grammatica te beheersen om goed Duits te kunnen spreken en schrijven. Of je nu Duits op vakantie spreekt of voor het bedrijf nodig hebt, aan mij de taak om je deze taal zo goed mogelijk te leren!”

Praktisch

De cursus bestaat uit 20 lessen en start op woensdag 25 september. De lessen zijn wekelijks* van 18.45 - 20.15 uur.  

De kosten bedragen €255 en zijn eventueel in twee termijnen te betalen. De materiaalkosten bedragen €10. Deze betaal je tijdens de eerste les aan de docent. Bij de eerste les is een kopje koffie of thee inbegrepen. 

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.