Duits A1: deel 1 (beginners) - Geannuleerd

Maandag 25 september 2023 | 20 lessen | maandagavond | 20.30 - 22.00 uur

Kosten: €255,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Helaas is deze cursus voor dit najaar geannuleerd. Houd onze website in de gaten voor nieuwe data.

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

Iedereen kan Duits leren! Ook als je nog geen kennis hebt van de Duitse taal. 

De cursus Duits A1: deel 1 is bedoeld voor beginners: als je nog
geen (of heel weinig) kennis hebben van de Duitse taal en het dus ook niet spreekt. Tijdens de lessen komen er allerlei praktische situaties aan de orde.

De rode draad door de cursus is dat je aan de hand van
diverse thema’s oefent met Duits luisteren, lezen, schrijven en spreken.
Grammatica en uitspraak is belangrijk onderdeel daarvan. Houd er rekening mee
dat je huiswerk krijgt.

Er wordt toegewerkt naar niveau A1 van het ERK (Europees Referentiekader), in de vervolgcursus (Duits A1: deel 2) ga je hiermee verder.

Over de docent - I. (Ilse) Figlarz

“Mijn naam is Ilse Figlarz. Ik geef sinds 2014 les bij de Volksuniversiteit en nu bij de Bibliotheek. Mijn roots liggen in Duitsland; mijn grootouders van mijn moeders kant komen uit Duitsland. Na de middelbare school (gymnasium) ben ik voor een aantal jaren naar Duitsland verhuisd om daar te werken in het bedrijfsleven. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik native speaker ben. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (vertegenwoordiging van Duitse en Zwitserse bedrijven) heb ik in 2010 de stoute schoenen aangetrokken om mijn droom te verwezenlijken: Duitse les geven.

Ik wil iedereen enthousiasmeren voor deze taal, die op de onze lijkt maar toch ook heel anders is - denk aan de naamvallen! Het is zeker nodig om ook de grammatica te beheersen om goed Duits te kunnen spreken en schrijven. Of je nu Duits op vakantie spreekt of voor het bedrijf nodig hebt, aan mij de taak om je deze taal zo goed mogelijk te leren!”

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 20 lessen van 1,5 uur op de maandagavond (elke week). De cursus vindt wekelijks plaats van 20:30 uur - 22.00 uur. Het cursusgeld bedraagt €255,00. Materiaalkosten: 10 euro te betalen aan de docent. (Er wordt gewerkt met eigen cursusmateriaal, een tekst- en werkboek).
Bij deze cursus is één keer een kopje koffie/thee inbegrepen.

Schrijf je in via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.