Workshop: DigiD aanvragen

16 maart 2023 | donderdagavond | 19.00 - 20.30 uur

Kosten: gratis

Bij steeds meer websites moet je inloggen met je DigiD om overheidszaken te kunnen regelen. Leer tijdens deze workshop hoe je zo'n DigiD aanvraagt.

Wat ga je doen?

Bij steeds meer websites moet je inloggen met je DigiD om overheidszaken te kunnen regelen. Bijvoorbeeld bij de GGD, voor het maken van een vaccinatie-afspraak, bij de Belastingdienst voor het aanvragen van toeslagen, of bij je zorgverzekeraar.

Een DigiD is een soort elektronische handtekening die bewijst dat je daadwerkelijk de persoon bent die je beweert te zijn. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord.

In deze workshop laten we eerst zien hoe een DigiD (opnieuw) aanvragen werkt. Daarna ga je voor jezelf een DigiD aanvragen.

Meenemen:
Je kunt je eigen opgeladen laptop of tablet meenemen, of je kunt een computer van de Bibliotheek gebruiken. Neem in ieder geval je Burgerservicenummer mee. Dit staat op je paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Als je een mobiele telefoon hebt, neem die dan ook mee.

Praktisch

De workshop DigiD aanvragen is op donderdag 16 maart van 19.00 – 20.30 uur. Iedereen mag meedoen aan deze workshop, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Meedoen is gratis. Aanmelden kan op verschillende manieren:

- via de klantenservice in de Bibliotheek;

- door te mailen naar pb@bibliotheekveenendaal.nl. Vermeld in de mail je naam en telefoonnummer;

- telefonisch door te bellen naar 0318-582648 (Petra Boelhouwer) of 0318-582669 (Bibliotheek algemeen)