GEANNULEERD | Cursus: Chinees en Japans schilderen

Maandag 11 september 2023 | 9 lessen | maandagochtend | 09:30 - 11:30 uur | De Cultuurfabriek

Kosten: 160,00 (excl. materiaalkosten)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb jij behoefte aan ontspanning en ben je graag creatief bezig? Doe mee met deze cursus en leer meer over de Chinese en Japanse schilderkunst. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt.

Wat ga je doen?

De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. In beide vormen wordt geschilderd met speciale penselen, inkt en verf, op rijstpapier of op zijde. De basis van de Chinese en Japanse schilderkunst ligt bij de Chinese kalligrafie. Door de eeuwen heen zijn er in China allerlei schilderstijlen ontstaan, zowel in monochroom inkt-schilderen als in het kleurrijke contour schilderen. Benadrukt worden poëzie, eenvoud en in de weergave simplificeren tot de essentie.

De bekende Japanse Sumi-E, is schilderen met zwarte inkt. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

De kunstzinnige vorm van het klassieke Zen-schilderen, poëtische kalligrafie tot het hedendaagse moderne kunst uit China en Japan is fascinerend om te beoefenen. Ontdek het allemaal tijdens deze cursus. De cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. De werkwijze is gebaseerd op eigen vrije ontwikkeling.

Over de docent

Ruomei Tan is geboren en opgegroeid in Beijing China. Van jongs af aan kreeg ze les in klassieke Chinese en westerse teken- en schildertechniek van beroemde Chinese schilders. In 1988 is ze afgestudeerd aan de Rietveld Academie. Inmiddels heeft ze 27 jaar werkervaring als docente Chinese taal en tekenen/schilderen.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 9 lessen en start op maandag 11 september. De lessen vinden wekelijks op maandagochtend plaats van 09.30-11.30 uur in de Cultuurfabriek. Er is in de eerste les eenmalig een kopje koffie of thee inbegrepen.

De kosten voor deze cursus zijn €160,00. Voor deze cursus zijn Chinese of Japanse schildermaterialen nodig. Heb jij deze niet tot je beschikking? Dan kun je bij de docent een beginnerspakket kopen voor €77,00. De kosten voor de huiswerkmap bedragen €9,00. De docent neemt voor aanvang van de cursus contact op met de cursisten over de materialen.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in de Cultuurfabriek.  

Deze cursus is geannuleerd.