Cursus stamboomonderzoek: waar kom jij vandaan?

Vrijdag 10 februari 2023 | 4 lessen | vrijdagochtend | 10.00 - 12.00 uur

Kosten: €85

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Weet jij wie je overgrootouders of nog verdere voorouders waren? Vaak weten we niet veel van onze familiegeschiedenis, maar het is makkelijker dan gedacht om deze te onderzoeken.

Wat ga je doen?

De speurtocht naar onze voorouders en hun geschiedenis is een gezellige en boeiende hobby. Je hebt hiervoor geen bijzondere kennis nodig heeft, alleen maar wat tijd.

In een cursus van vier avonden leer je hoe je je stamboom kunt uitzoeken. Er wordt speciaal aandacht gegeven aan het gebruik van het internet om snel al veel voorouders op te sporen. Ook zal worden uitgelegd hoe je hierbij handig gebruik kunt maken van een speciaal computerprogramma. De vierde les bestaat uit een bezoek aan het gemeentearchief in Veenendaal. De datum voor dit bezoek wordt met de groep afgestemd.

Over de docent

Willem van Maren heeft na een loopbaan als topograaf een studie Cultuurwetenschappen afgerond met een scriptie over een Utrechtse familie in de middeleeuwen. Hij heeft al tientallen jaren ervaring met genealogisch onderzoek en het gebruik van digitale middelen hiervoor.

Willem is daarnaast achttien jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Genealogische Vereniging in Amersfoort en is hij nog altijd actief op het gebied van regionaal historisch onderzoek.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit vier lessen op de vrijdagochtend, van 10.00-12.00 uur in De Cultuurfabriek. De start is op vrijdag 10 februari. Het cursusgeld bedraagt €85.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.