Letterfeest

Woensdag 8 maart 2023 | Woensdagmiddag | 14:30 - 16:00 uur | Jeugdafdeling

Kosten: Gratis | Voor kinderen in groep 3

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Doe mee aan een spelcircuit met woord- en taalspelletjes!

Op woensdagmiddag 8 maart is er een Letterfeest voor kinderen uit groep 3 in de bieb. Het feit dat deze kinderen nu kunnen lezen, is een feestje waard! Van 14.30 tot 16.00 uur kunnen ze in De Cultuurfabriek een spelcircuit doen. Deelname is gratis.

Lekker lezen
Van september t/m januari leren kinderen in groep 3 alle letters en klanken. Ter afsluiting van deze periode organiseert Bibliotheek Veenendaal een Letterfeest. Als kinderen alle letters kennen, kunnen ze beginnen met lezen! En leesbevordering staat centraal bij de bibliotheek, waar je een grote collectie eerste leesboekjes vindt. Door veel te oefenen, leren de kinderen steeds beter lezen. En van meer lezen word je beter in taal!

Woord- en taalspelletjes
Kinderen die woensdagmiddag 8 maart deelnemen aan het Letterfeest, worden door middel van allerlei woord- en taalspelletjes gestimuleerd om nog meer met taal bezig te zijn. Het Letterfeest vindt plaats in de vorm van een spelcircuit waarbij wordt gepuzzeld, gekleurd en geknutseld. Deelnemers kunnen in willekeurige volgorde de verschillende onderdelen doen. Als de kinderen klaar zijn, ontvangen ze een klein cadeautje.