Mini-college: Pompeï

15 maart 2023 | Woensdagavond | 20.00 - 22.00 uur | Zaal 1

Kosten: €10 voor Biebleden | €12,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sterven in schoonheid: de wereld van Pompeï en Herculaneum.

Koop hier een ticket

In het Drents Museum is een bijzondere tentoonstelling over Pompeï en Herculaneum, twee Romeinse steden die in 79 n. Chr. vernietigd werden door een uitbarsting van de Vesuvius. De Pompeï-tentoonstelling in het Drents Museum vertelt dit dramatische verhaal, maar gaat vooral over de mensen die in deze twee steden woonden en werkten. Wie waren zij en hoe leefden ze voordat de vulkaan uitbarstte? Hun verhaal wordt verteld aan de hand van bijzondere objecten uit de collecties van de Italiaanse musea waar het Drents Museum mee samenwerkt. Deze collecties bevatten unieke topstukken, waaronder een aantal objecten die nog nooit eerder getoond zijn. In dit mini-college vertelt Lisette le Blanc meer over de verhalen achter de mensen van Pompeï.

Over Lisette le Blanc

"Mijn naam is Lisette le Blanc en ik ben afgestudeerd in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Van 1985 tot en met 2011 was ik directeur/ conservator in Museum Dorestad. Nu ben ik werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum in Tiel en heb ik mijn eigen bedrijf namelijk Elysium Cultuur Producten. Vanaf 1987 geef ik als freelance docente lezingen over diverse onderwerpen aan diverse instellingen. Dit doe ik met veel plezier! Mijn uitgangspunt is: wat is boeiend om te vertellen, wat zou men leuk vinden om te horen en te bezoeken. Graag speel ik in op lopende tentoonstellingen. Een paar keer per jaar organiseer ik culturele reizen naar het buitenland. Belangrijk vind ik dan om juist ook het onbekende te laten zien."

Praktisch

Dit mini-college vindt plaats op woensdagavond 15 maart van 20.00 tot 22.00 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 voor Biebleden / €12,50 voor niet-leden en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.