Pottenbakweekend (geannuleerd)

Vrijdag 13 oktober 2023 | Hele weekend | div. tijden

Kosten: €215

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het pottenbakweekend is helaas geannuleerd. Je kunt wel deelnemen aan de workshop op zaterdagmiddag 14 oktober!

Meld je aan voor de workshop op 14 oktober

Wat ga je doen?

Tijdens dit pottenbakweekend ga je, zoals de titel al doet vermoeden een heel weekend pottenbakken! Je gaat lekker aan de slag met je eigen project. Wil je bijvoorbeeld graag een mokkenreeks maken of een serviesset? Dan is dit het moment! Denk van tevoren vast na over wat je wilt maken, passend bij jouw niveau. De docent begeleid dit weekend.

Kortom een gezellig, intensief weekend vol draaiplezier met het leren en verbeteren van je technieken. We pauzeren op zaterdag met een gezamenlijke lunch in Grand Café Blàài.

Als je wilt kun je je werken biscuit laten stoken door de docent. Je krijgt dan binnen enkele weken na het pottenbakweekend bericht als ze klaar zijn.

Over de docent

Mincke van Schuppen heeft haar opleiding gedaan aan de Nederlandse Keramiekacademie en leert je het plezier van het draaien en de beginselen van het pottenbakken. "Zorg dat je op tijd bent en kom bij voorkeur met een leeg hoofd. Zo niet, geen probleem: eenmaal achter de draaischijf is je hoofd zo leeg."

Praktisch

Dit pottenbakweekend vindt plaats in het weekend van 13 oktober. De precieze momenten zijn: vrijdag 13 okt - 19:00, zaterdag 14 okt - 10:15, zaterdag 14 okt - 13:30 en zondag 15 okt - 10:15.

Kosten: € 215,- Incl. koffie/thee per dagdeel en een lunch.

Trek oude kleding/schoenen aan, en neem als je het fijn vindt een schort mee. Neem ook een oude handdoek en je pottenbakgereedschap mee.

Dit pottenbakweekend is bedoeld voor ervaren pottenbakkers. Heb je eerder de pottenbakcursus bij ons gevolgd, dan ben je van harte welkom.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie van De Cultuurfabriek.