Cursus schilderen met olie- en acrylverf

Donderdag 21 september 2023 | 12 lessen | donderdagavond | 20.00 - 22.00 uur

Kosten: €197,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer meer over verschillende schildertechnieken met olie- en acrylverf in deze 12-delige cursus en werk toe naar je eigen schilderij!

Meld je aan!

In 12 lessen ga je aan de slag met olie- of acrylverf en leer je hoe je met diverse schildertechnieken je creativiteit in verf tot uiting kan laten komen. De opdrachten sluiten aan bij jouw niveau, de cursus is dus zowel voor beginners als voor gevorderden.

Je leert o.a. over de eigenschappen van de soorten verf, het gebruik van materialen (penselen, kwasten, palet- en schildermessen) en over het mengen van kleuren (dekkend of transparant). 

De techniek en vaardigheden worden gebruikt voor het uiteindelijke schilderij. Verschillende thema’s komen hierbij aan de orde, waarbij er volop ruimte is voor eigen ideeën en creativiteit. De docent begeleidt je in het ontwikkelen van vaardigheden en ideeën. Hij put uit ervaring en verwijst naar beeldende kunst. 

Over de docent

Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea. Marcel geeft al vele jaren algemene schilderles in Veenendaal en is daarnaast een fervent stripliefhebber.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 12 lessen op de donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €197,00.

Meenemen: eigen schildermaterialen (verf, penselen, schildersdoek etcetera). Tijdens de 1e les wordt de verdere aanschaf van materialen besproken.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.