Beeldhouwen met speksteen: De vormen van Arp

17 mei 2023 | woensdagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €54

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maak een beeldje van speksteen, geïnspireerd op de stijl van kunstenaar Hans Jean Arp.

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

Je hoeft geen beeldhouwer te zijn om met steen te kunnen werken. Speksteen is namelijk één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er in korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden. Zo ook een beeldje in de stijl van het werk van kunstenaar Hans Jean Arp. Zijn werk kenmerkt zich door organische, abstracte en minimalistische vormen. Verwant aan natuurlijke vormen. Je gaat een beeldje maken dat bestaat uit 1 of meerdere onderdelen die samen een eenheid vormen.

Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit eventueel enkele kleine steentjes waar je mee gaat werken. Je kijkt goed hoe de steen eruit ziet en hoe eventuele losse stenen een eenheid kunnen vormen. Dan ga je de stenen verder vormgeven. Door middel van raspen, vijlen en schuren. De stenen worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet. Na de workshop neem je een leuke nieuwe accessoire mee voor in je huis.

Over de docent - Mariëlle Wintgens

Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

De workshop is op woensdag 17 mei van 19.00 – 21.30 uur. De kosten bedragen €54. Dit is inclusief alle benodigde materialen en een kopje koffie of thee. Meedoen kan al vanaf 15 jaar.

Neem zelf een short en rubberen keukenhandschoenen mee.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.