Geannuleerd | Beeldhouwen met speksteen: De vormen van Brancusi

Woensdag 27 september 2023 | woensdagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €49

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maak je eigen beeldje van speksteen in de stijl van kunstenaar Constantin Brancusi.

Wat ga je doen?

Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er in korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden. Tijdens deze workshop gaan we een beeldje maken in de stijl van het werk van Constantin Brancusi, een Roemeens-Frans beeldhouwer die leefde van 1876-1957. Een groot deel van zijn werk kenmerkt zich door abstractie en eenvoud. Hij laat overbodige tierlantijntjes en decoraties achterwege om tot een perfecte vorm te komen.

Dit is precies wat we in deze workshop ook gaan doen. We doorlopen alle stappen die horen bij het speksteen bewerken. Eerst kies je een mooi stuk steen uit, dan ga je alle oneffenheden weg raspen en vijlen, de vorm verfijnen, polijsten, drogen en in de was zetten. Kortom, je gaat helemaal de beeldhouwer in jezelf ontdekken.

Je mag het beeldje na de workshop uiteraard mee naar huis nemen.

Over de docent - Mariëlle Wintgens

Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

De workshop is op woensdag 27 september van 19.00 – 21.30 uur. De kosten bedragen €49. Dit is inclusief alle benodigde materialen en een kopje koffie of thee. Meedoen kan al vanaf 15 jaar.

Neem zelf een short en rubberen keukenhandschoenen mee.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek. 

Deze workshop is geannuleerd.