Geannuleerd - Beeldhouwen met speksteen: Kerst decoratie

Woensdag 29 november 2023 | woensdagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €49

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Helaas is deze workshop geannuleerd. -------------------------------------------------

Wat ga je doen?

Maak een leuk beeldje of kersthanger voor de feestdagen. Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is en wordt ook wel talk of zeepsteen genoemd. Het wordt gevonden in onder andere Brazilië, China, India, Thailand en Scandinavië. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er in een kortdurende workshop al een mooi beeldje van gemaakt worden.

Kom in de stemming voor de feestdagen door zelf een beeldje of hanger(s) van speksteen te maken. Welke vorm hoort voor jou bij de maand december? Is dat de kerstboom met ballen, een sfeervol theelichtje of haal je inspiratie uit de natuur in de vorm van bijvoorbeeld een dennenappel? Samen doorlopen we alle stappen die horen bij het speksteen bewerken. Van het raspen en vijlen tot het polijsten en in de was zetten.

Je neemt je creatie(s) na de workshop uiteraard mee naar huis. Deze workshop is leuk voor zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers.

Over de docent - Mariëlle Wintgens

Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

De workshop is op woensdag 29 november van 19.00 – 21.30 uur. De kosten bedragen €49. Dit is inclusief alle benodigde materialen en een kopje koffie of thee. Meedoen kan al vanaf 15 jaar.

Neem zelf een short en rubberen keukenhandschoenen mee.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.