Twan Huys – over de Amerikaanse verkiezingen en andere actualiteiten!

Zaterdag 28 oktober 2023 | zaterdag | 20:00 - 22:00 uur | Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Kosten: €15 (incl. koffie en thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Twan Huys komt naar Veenendaal!

Journalist, Buitenhof en College Tour presentator Twan Huys over de Amerikaanse verkiezingen, zijn wandelpassie, het Droompad en ongetwijfeld ook over de brandende actualiteit. Vragen uit de zaal zijn deze avond meer dan welkom!

Twan Huys is presentator van Buitenhof en College Tour. Eerder presenteerde hij Nieuwsuur en was correspondent in de Verenigde Staten. Hij is de auteur van De Clintons, Wandellust, Over Geluk en Ik ben een New Yorker.

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost organiseert deze lezing in samenwerking met Bibliotheek Veenendaal.

Koop een ticket

Over Twan Huys

Van 1992 tot september 2010 is hij werkzaam voor het actualiteitenprogramma NOVA, waarvoor hij in 1999 correspondent wordt in de Verenigde Staten, met als standplaats New York. Vanaf 2010 tot 2018 werkt hij als presentator voor Nieuwsuur. Daarna maakt hij de overstap naar RTL Late Night. Na het vertrek bij RTL keert Huys in de zomer van 2019 terug naar de NPO waar hij als Amerika-deskundige aanwezig was in de dagelijkse talkshow M van Margriet van der Linden. Hier was hij de vaste duider van de Amerikaanse politiek en bracht hij verslag uit van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Ook wordt Huys namens BNNVARA onderdeel van het presentatieteam van Buitenhof. Vanaf het voorjaar van 2021 is Twan Huys weer te zien met College Tour. In 2021 presenteerde hij een programma over de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten, Waarde van de aarde.

Twan Huys heeft veel boeken en publicaties op zijn naam staan. zoals De Clintons, Dertien meesters en één crimineel, Over geluk, Meesters, Ik ben een New Yorker, In opdracht van Hare Majesteit , Diplomaat in crisistijd én Wandellust.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdagavond 28 oktober van 20:00 - 22:00 uur in Ontmoetingshuis Veenendaal Oost. Er is gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Tickets kosten €15 (incl. koffie en thee) en zijn te koop via de website van het ontmoetingshuis of met pin 30 minuten voor aanvang aan de zaal, mits niet uitverkocht.