Mini-college: Van Gogh en de avant-garde langs de Seine

10 oktober 2023 | Dinsdagavond | 19.30 - 21.30 uur | Zaal 1

Kosten: €10 voor Biebleden | €12,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt meer Van Gogh en de avant-garde langs de Seine naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum.

Koop een kaartje

In de laat negentiende eeuw trokken kunstenaars als Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand vanuit Parijs naar de groene voorstad Asnières, gelegen aan de Seine. Enerzijds was hier nog de groene idylle te vinden maar anderzijds veranderde het gebied door de opkomst van de industrie snel. Juist door deze tegenstelling werd het een interessant gebied voor de kunstenaars van het postimpressionisme en vonden zij hier de inspiratie voor hun toonaangevende stijl. In deze lezing vertelt kunsthistorica Diana Kostman over de invloed die het werken aan de Seine heeft gehad voor Van Gogh en zijn tijdgenoten en hoe hun kunst de kunstgeschiedenis zou veranderen.

Over Diana Kostman

Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op dinsdagavond 10 oktober van 19.30 tot 21:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 voor Biebleden / €12,50 voor niet-leden en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.