VOL | Voorleesfeest: De boekenfabriek

19 april 2023 | Woensdag | 15.00 - 16.00 uur | Zaal 1

Kosten: Gratis | voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom gezellig luisteren naar een feestelijk verhaal!

Hoera, een voorleesfeest! We lezen voor uit het boek 'De boekenfabriek' door Karin De Jong. Daarna gaan we gezellig knutselen.

De boekenfabriek

Er is nog nooit zoveel geschreven, maar om je boek ook bij een echte uitgever te laten verschijnen is steeds moeilijker. Dat merken ook Uil en Kameleon als ze samen een 'lekker' verhaal over vliegen en mugjes hebben bedacht en er een boek van willen laten maken.

Als Kameleon zich verveelt, vertelt Uil hem op diens verzoek een verhaal over vliegen en mugjes. Wanneer Kameleon het nog een keer wil horen omdat het zo'n 'lekker' verhaal is, zegt Uil dat dat niet kan 'Als je een verhaal een keer verteld hebt, is het weg. Foetsie'. Waarop Kameleon bedenkt dat ze er samen een boek van moeten maken, want 'als je er een boek van maakt, kun je het wel 100 keer lezen'. Uil en Kameleon komen er dan achter dat het nog niet zo gemakkelijk is om Hond, de uitgever, over te halen het boek ook uit te geven, want 'het leek wel alsof iedereen een boek wilde maken.'

Gratis tickets

Het voorleesfeest vindt plaats op woensdag 19 april van 15.00 tot 16.00 uur in Zaal 1 en is speciaal voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Meedoen is gratis, maar het is wel nodig om een gratis ticket te reserveren om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd naar het Voorleesfeest komen.

1 ticket is geldig voor 1 volwassene + maximaal 2 kinderen. Je kan tickets reserveren via de servicebalie van De Cultuurfabriek of de knop hierboven. Alle tickets zijn gereserveerd.