De Fabriek op Zondag: Sporten met een beperking

19 maart 2023 | Voor en in De Cultuurfabriek

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom sporten met een beperking!

Deze activiteit is onderdeel van De Fabriek op zondag! Bekijk hier alle zondagactiviteiten.

Sport zou inclusief en dus voor iedereen toegankelijk moeten zijn. In Veenendaal hebben gelukkig al heel veel verenigingen hun sport toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. In samenwerking met Anco van den Berg, Sportservice en verschillende sportverenigingen in en om Veenendaal organiseert Bibliotheek Veenendaal een gratis sportfeest voor iedereen! Op zondag 19 maart tussen 14.00 - 16.00 uur kan je bij De Cultuurfabriek terecht voor dit sportieve evenement.

De middag wordt geopend door Martijn Beek, wethouder Sport van gemeente Veenendaal, en andere prominente personen in de (para)sport.

Bezoekers kunnen zelf sporten uitproberen of naar demonstraties komen kijken. Sporten en verenigingen die deze middag aanwezig zijn: showdown voor mensen met een visuele beperking, para-badminton via Badminton Duovereniging Veenendaal, G- Korfbal via SKF, G team van VV-VRC, frame-voetbal via De Merino's, G- Hockey, jazzballet via Argos en een presentatie door Veenendaler Jelle Threels van het Nederlands Dovenelftal (voetbal – WK deelnemer).  

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats op zondag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur voor en in De Cultuurfabriek. Toegang is gratis.

Ook interessant:

Deze activiteit sluit aan bij de 'Foto-expositie: Sporten met een beperking in the picture', van 7 t/m 26 maart gratis te bewonderen bij de Kunstkubus. De expositie is ook voor slechtzienden toegankelijk via een audiotour.