Mini-college kunstgeschiedenis: Frans Hals

28 februari 2024 | Woensdagavond | 19.30 - 21.30 uur | Zaal 1

Kosten: €10 voor Biebleden | €12,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt meer over het leven en werk van Frans Hals naar aanleiding van de tentoonstelling in het Rijksmuseum.

Koop een kaartje

In het voorjaar van 2024 organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met The National Gallery uit Londen een grote overzichtstentoonstelling met meer dan vijftig werken van Frans Hals (1582-1666). Deze meester uit de zeventiende eeuw staat bekend als schilder van uiterst levendige en kleurrijke portretten, schuttersstukken en genretaferelen. Met zijn losse penseelstreek zou hij zijn tijd ver vooruit zijn. Dit mini-college is een perfecte voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling maar is ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over het leven en werk van Hals.

Over Diana Kostman

Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op woensdagavond 28 februari van 19.30 tot 21:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 voor Biebleden / €12,50 voor niet-leden en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.