(Geannuleerd) Schrijfcursus: hoe schrijf je een boek

12 maart 2024 | 6 lessen | dinsdagavond (om de week) 19:00 - 22:00 uur

Kosten: €172

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het schrijven van een boek is de droom van heel veel mensen. Met deze cursus blijft het niet bij dromen, maar kun je deze ook verwezenlijken. Wie weet prijkt jouw naam straks op een boek in de Bibliotheek.

Wat ga je doen?

Je leert onmisbare schrijftechnieken zoals het creëren van personages, spanningsopbouw en show, don’t tell. Ook wordt er ingegaan op het vinden van een uitgeverij en andere manieren van uitgeven.

Tijdens het schrijven leer je niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. Thuis werk je aan opdrachten die je aan je medecursisten zal laten lezen. Zo leer je ook hoe je opbouwende feedback kunt geven en aannemen. Spannend, maar voor een schrijver erg belangrijk. Want zonder lezers, geen schrijvers.

In een veilige omgeving kom jij erachter wie je bent als schrijver. Of je nu je levensverhaal aan het papier toe wilt vertrouwen, een thriller wilt schrijven, een kinderboek of een roman; jij bepaalt welke schrijver je wordt.

Over de docent

Esther van Boekel debuteerde in 2017 onder haar pseudoniem Esther Boek met Geen kind meer, een roman die ze baseerde op een nare periode in haar leven. Haar debuut werd succesvol ontvangen door lezers, recensenten en de media, en werd door diverse websites uitgeroepen tot het beste boek van 2017. In 2019 verschenen "De perfecte moeder" en "Het leven dat ik kende", ook schreef ze korte verhalen voor goede doelen en nam ze zitting in jury’s van schrijfwedstrijden.

Esther: “Bij elke cursus geniet ik van de groei die de cursisten doormaken. Het plezier dat ze beleven aan het schrijven en het enthousiasme waarmee ze de opdrachten oppakken”.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit zes lessen (om de week) op de dinsdagavond, van 19.00 - 22.00 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €172. De cursus start op 12 maart.

Deze schrijfcursus is geannuleerd.