Workshop Pottenbakken (VOL)

Zaterdag 10 augustus 2024 | 13.00 - 15.00 uur

Kosten: €57

Altijd al willen werken met een draaischijf? Maak je kennis met de beginselen van het pottenbakken en maak je eigen kommetje.

Leer gebruikmaken van de draaiende beweging, net zo lang tot je voelt dat je de baas bent over de klei en je je eigen vorm kan bepalen. Klei blijft altijd klei, gaat het mis, begin je gewoon weer van voren af aan. Klei kneden, op je schijf, centreren, bodem zetten, optrekken, vorm zetten…en dan, als je het stookt, verandert het voorgoed in steen.

Je hebt tijdens de workshop een elektrische draaischijf tot je beschikking. Ook zijn alle materialen voor de beginnende pottenbakker aanwezig. Tijdens de workshop is er voldoende individuele aandacht om je te helpen hoe je zo’n homp klei in bedwang kunt houden: Hoe hou je je handen? Waar zet je je gewicht? Hoe moet je zitten?

Over de docent

Mincke van Schuppen heeft haar opleiding gedaan aan de Nederlandse Keramiekacademie en leert je het plezier van het draaien en de beginselen van het pottenbakken. "Zorg dat je op tijd bent en kom bij voorkeur met een leeg hoofd. Zo niet, geen probleem: eenmaal achter de draaischijf is je hoofd zo leeg."

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 10 augustus van 13.00 - 15.00 uur in De Cultuurfabriek. Meedoen kost €57. Inschrijven kan via de oranje knop hieronder of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Trek oude kleding/schoenen aan en neem als je het fijn vindt een schort mee. Neem ook een oude handdoek mee.

Schrijf je in