Workshop: Stiftgedichten

27 januari 2024 | zaterdagmiddag | 13:00 - 14:30 uur

Kosten: €19 | Leeftijd 15+

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Niet schrijven, maar schrappen. Dat is de kunst van stiftgedichten. Doe je mee? Je mag in oude (bieb) boeken gaan schrappen!

Schrijf je in

Wat ga je doen?

We gaan gedichten maken op een hele andere manier dan je misschien gewend bent. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Het stiftgedicht is een nieuwe en vrije dichtvorm. Bij deze vorm wordt er eigenlijk niet geschreven, maar ontstaat een gedicht door schrappen. 

Een stiftgedicht wordt gemaakt door met een dikke zwarte stift in een bestaande, gedrukte tekst, woorden of delen van woorden weg te strepen. Dit doe je net zolang tot wat overblijft een gedicht is. Dit uiteindelijke gedicht heeft (vaak) niets meer met de oorspronkelijke tekst te maken. Onze oude biebboeken zijn hier de ideale hulpmiddelen voor!   

Over de docent

Joyce Willemse is een Veense kunstenaar en oud-stadsdichter. Ze schildert niet alleen met woorden, maar maakt ook etsen, schilderijen en fotografie. 

Praktisch

De workshop is op zaterdag 27 januari 2024 van 13:00 - 14:30 uur. Voor €19 doe je mee. Dit is inclusief materialen en een kopje koffie of thee.  

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.